Kırıkkale'de Çiftçi Bilgilendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Delice ilçesinde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye Konferans Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Delice için bağcılığın çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu amaçla "Delice Bağcılığını Geliştirme Projesi" hazırladıklarını ve öncelikle bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Hacıobası ve Alcılı köylerinde bu projeyi uygulamak istediklerini ifade etti.

İl Müdürü Recep Kırbaş da kent genelinde ilçelerin durumuna göre projeler uyguladıklarını belirterek, Delice'nin bağcılık için müsait olduğunu, bu yüzden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı genel bütçesinden 250 bin lira kaynak temin edildiğini söyledi.

Kırbaş, çiftçiler için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Proje, ilçe merkezi ile Hacıobası ve Alcılı köylerini kapsayan havzayı kapsayacak ve 32 çiftçi yararlanacak. Sofralık siyah royal ve beyaz Hasandede üzüm fidanı kullanılacak. Projeye katılan çiftçilerimizden destek sistemi direklerinin kurulum işçiliği dahil toplam maliyetin yüzde 20'si kadar katkı payı alınacaktır."
Toplantıya, Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, Delice Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici, teknik elemanlar ve projeden yararlanmak isteyen çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA