İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası İzmir Festivali", 25 Haziran'daki Amaryllis Quartett konseriyle devam edecek.

Çeşme'deki Aya Haralambos Kilisesi'ndeki konserde, Gustav Frielinghaus (keman), Lena Wirth (keman), Lena Eckels (viyola) ve Yves Sandoz'dan (viyolonsel) oluşan dörtlü, Felix Mendelssohn, György Ligeti ve Robert Schumann'ın eserlerini yorumlayacak.
Konser, saat 21.30'da başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, bu akşam saat 21.00'de şef Hüseyin Çebi yönetiminde, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sahne alacak.
İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 21 Haziran Cumartesi günü Dünya Müzik Şenliği'ni kutlayacak.
Fransız Kültür Merkezi bahçesinde saat 18.00' itibaren yerel grupların sahne alacağı etkinlikte, Fransız grup Niuver ise saat 21.00'den itibaren Gündoğdu Meydanı'nda konser verecek.
Tolga Çevik, "Arkadaşım Hoşgeldin" gösterisiyle 20-21 Haziran'da İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Çevik'e, sahnede Ezgi Mola ve piyanist Özer Atik eşlik ediyor.
Gamze Aksoy ve Demet Küçüktürk'ün yönettiği "Pinokyo" adlı çocuk oyunu, 22 Haziran Pazar günü, 11.00 ve 14.00 saatlerinde İzmir Sanat'ta sahnelenecek.
Genco Arı Trio, 24 Haziran'da İzmir Sanat'ta sahne alacak.
Kaynak: AA