Çıkartılan Çağrı Merkezi İşçileri Geri Dönüyor

Adıyaman’da ki çağrı merkezinden işten çıkartılan 35 kişi siyasilerin girişimiyle yeniden işlerine dönüyor.

Çıkartılan Çağrı Merkezi İşçileri Geri Dönüyor

Alo 182 Çağrı Merkezinin ihalesini alan ASSİSTT A.Ş adlı firma 35 kişiyi aynı gün işten çıkarınca işçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. İşe geldiklerinde iş akitlerinin sona erdirildiğini öğrenen işçiler durumu siyasilere ve yetkililere bildirdi.

Çağrı merkezinin bulunduğu bina önünde toplanan işçi ve işçi yakınları firmayı protesto etmişti.

Yaşanan bu olaylarından ardından AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat’ın girişimleri ve AK Parti Grup Başkanvekili’nin ASSİSTT A.Ş’nin genel merkez yöneticileriyle görüşmesi olumlu sonuçlar verdi. İşten çıkartılan 35 kişiden 18’i ilk etapta tekrardan işe çağırıldı. Kalan 17 kişinin ise önümüzdeki günlerde işe tekrardan döneceği öğrenildi.

İşten çıkartılan ve daha sonra yeniden işbaşı yapan işçiler, özellikle AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yakın ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarını ifade ettiler.

İşçiler, kendilerine sahip çıkan siyasilere teşekkür ederek, haksız yere işten çıkarıldıklarını dile getirdiler.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ise, olayın kendilerine bildirilmesinin hemen ardından işçilerin geri dönmesi için yerelde kendisinin genelde ise AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın girişimlerde bulunduğunu belirterek, “Biz hiçbir hemşerimizin işsiz kalmasını istemeyiz. Kimsenin ekmeğinin elinden alınmasına gönlümüz razı olmaz. Ancak çağrı merkezinde çalışan arkadaşlarımızın da özel şirkette çalıştıklarını unutmamaları lazım. İşten çıkartılan ve geri alınan arkadaşlarımızın bundan sonra daha fazla gayret göstermesi ve performanslarını yükseltmesi lazım. Bizim ricamızı geri çevirmeyerek bu kişileri işe alan firma yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA