Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Elbistan ilçesinde Gençlik Merkezi MüdürlüğŸü tarafından öğŸrencilere yönelik kültür, spor ve eğŸitim kursları açılacağŸı bildirildi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, gençlik merkezi bünyesinde açmayı planladıkları yaz kursları için kayıtların başŸladığŸını belirtti.

Yılmaz, açılması planlanan kursların çok yönlü olduğŸunu ifade ederek şŸunları kaydetti:
"Kurum olarak gençlerimize ve minik öğŸrencilerimize en iyi şŸekilde hizmet sunmak için yaz tatili boyunca mesaimiz devam edecek. Ayrıca talep olması durumunda öğŸrencilerimiz için Osmanlı Türkçesi, gitar ve bağŸlama kursları ile beden eğŸitimi öğŸretmenliğŸine hazırlananlar için hazırlık kursları planlıyoruz. Kayıtlarımız bu hafta itibariyle başŸladı. Gençlerin bu imkanlardan ücretsiz olarak faydalanmaları için yapmaları gereken tek şŸey müdürlüğŸümüze kayıt yaptırmalarıdır"
Amaçlarının yaz tatili boyunca çocukları kötü alışŸkanlıklardan korumak, eğŸlenerek eğŸitimlerine katkı sunmak olduğŸunu kaydeden Yılmaz, gençlerimizin ibadethaneleri ve kültürleri tanımaları amacıyla cemevi ve cami ziyareti gerçekleşŸtireceklerini sözlerine ekledi.

- Nurhak HEM'de yıl sonu sergisi
Nurhak ilçesinde Halk EğŸitim Merkezi MüdürlüğŸü (HEM) kursiyerlerince Nurhak KaymakamlığŸı Sanat Galerisi'nde düzenlenen programda yıl boyunca hazırlanan kilim, dikişŸ nakışŸ, ahşŸap boyama ve takı tasarım çalışŸmaları sergilendi.
Kaymakam Murtaza Dayanç, serginin açılışŸında yaptığŸı konuşŸmada, halkın kurslara gösterdiğŸi ilginin sevindirici olduğŸunu belirtti.

Nurhak EğŸitim Merkezi Müdürü Nimet LJelik'te yıl içerisinde bin 100 kursiyerin katılımıyla 78 kurs açtıklarını ifade etti.

KonuşŸmaların ardından düzenlenen kursları başŸarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.


 
Kaynak: AA