İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü 'Vakıf Market'Te Gülüyor

Erzincan'da ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) kısa süre önce açılan Vakıf Market'ten belirlenen limitler ölçüsünde alışveriş yapıyor.

Vakıf Marketi gezen Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, göreve başladığı günden beri ihtiyaçlı aileleri ziyaret ettiğini belirterek, "O ziyaretlerde gördüğümüz bir husus bizi bu işe sevk etti. O da şuydu; gerek Erzincan Valiliği gerek belediyemiz gerekse diğer hayırsever kurumların genelde ihtiyaçlı ailelere kuru gıda yardımı yaptığını gördük ve birçok ailenin bunu kullanmadığını, kullanamadığını, gıdadan başka ihtiyaçlarının karşılanamadığını tespit ettik, bunu aileler de söyledi" diye konuştu.

Bunun üzerine, yoksulların tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği "Vakıf Market" kurmaya karar verdiklerini belirten Akdemir, Hükümet Konağı'ndaki alanda insanları rencide etmeden kapalı mekan oluşturduklarını dile getirerek, "Marketimizin büyük marketlerden hiçbir farkı yok. Erzincan Valiliğinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da burada reyon açabilecek. Bunun diğer yerlere de örnek olmasını umuyorum" dedi.

Vali Akdemir, gıda yardımı yapılmasına karar verilen ailelerin dağıtılan kartla, belirlenen limitlere göre Vakıf Market'ten alışveriş yapabildiğini ifade ederek, "Ailelerimiz, 200 lira gıda yardımı çıkmışsa, ister günlük ister haftalık ister aylık, gelip buradan 200 lira limite göre istediği ürünü alıyor. Bu meblağ kartından düşürülüyor. Son derece pratik. Yani bir alışveriş merkezinde ne varsa, kredi kartını nasıl kullanıyorsa aynı şekilde burada kullanıyor" şeklinde konuştu.

Erzincan Valiliğinin ek hizmet binasında yaklaşık 200 metrekare alana kurulan Vakıf Market'ten alışveriş yapan vatandaşlar da yerinde bir uygulama olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.
Vakıf Market'ten SYDV'de kaydı bulunan yaklaşık 5 bin ailenin yararlanabileceği belirtildi.
Kaynak: AA