Ağrı Dağı Eteklerinde Bisiklet Yarışması

Iğdır’ın Karakoyunlu Kaymakamlığı’nca düzenlenen ‘2. Karakoyunlu Festivali’ kapsamında Ağrı Dağı eteklerinde düzenlenen bisiklet yarışması büyük ilgi gördü.

Ağrı Dağı Eteklerinde Bisiklet Yarışması

Karakoyunlu Kaymakamlığı tarafından organize edilen ‘2. Karakoyunlu Festivali’ne Iğdır Valisi Davut Haner, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin 2. gününde düzenlen ve Alican Sınır Kapısı’nda start verilen bisiklet yarışması, Ağrı Dağı’nın eteklerine kadar devam eden 6 kilometrelik parkurda 20 amatör bisiklet sporcusunun katılımıyla yapıldı. İlçe merkezinde son bulan yarışmayı ilçe halkından katılan Tuğrul İlaldı birinci olarak tamamlayıp ödülün sahibi oldu.

Burada bir konuşma yapan Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, geçen yıl ‘Kayısı Festivali’ yaptıklarını, maalesef bu yıl havaların soğuk olmasından dolayı kayısının çiçekte kuruduğunu ve kayısı olmadığından festival yapamadıklarını belirterek, fakat festival geleneğini sürdürmek için bu türü etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl ki festivalde değişik bir programda düzenlediklerini ifade eden Ersöz, “Bu kapsamda yöresel ürünlerimizi, halk oyunlarımızı, yöresel yemeğimizi, müziğimizi sizinle paylaşmak istedik. Köylerimizin katılımıyla stant açarak 2. festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bu bisiklet yarışması da programımızın bir parçasıdır. Ağrı Dağı etkinlerinde böylesi bir etkinliğin yapılması ilçemizin tanıtımı açısında önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yarışmada birinci olan sporcunun ödülünü veren Iğdır Valisi Davut Haner ise, bu tür etkinliklerin ilçenin tanıtılması açısından önemli olduğunu, ayrıca yarışmanın Ağrı Dağı eteklerinde yapılanmasının birçok sporcunun ilgisini çekeceğine inandığını belirtti.

Program; Karakoyunlu ilçesine bağlı köylerin oluşturdukları stantların gezilmesi ve Türk halk müziği konseri ile devam etti.
Kaynak: İHA