Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak’ı Adım Adım Dolaşıyor

Uşak’ın Sivaslı ilçesi Selçikler Beldesi, Azizler, Kökez ve Hacım köylerini ziyaret den Vali Seddar Yavuz, belde ve köy halkı ile sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak’ı Adım Adım Dolaşıyor

İlk olarak Selçikler Beldesini ziyaret den Vali Yavuz, belde girişinde bulunan Sebaste antik kentinde Belde Belediye Başkanı Osman Çakar tarafından karşılandı. Vali Seddar Yavuz daha sonra belde halkı ile sohbet etmek için belde meydanındaki çay bahçesine geçti. Sohbetin ardından Belediye Başkanı Osman Çakar'ı makamında ziyaret eden Vali Yavuz 5 dönemdir belediye başkanlığını yürüten Osman Çakar'ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Selçikler Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan spor salonunda incelemelerde bulunan Vali Yavuz daha sonra Azizler köyüne geçti. Azizler köyünde köy halkı ile bir araya gelen Vali Yavuz yapılan hizmetleri yerinde inceleyip varsa eksiklikleri yerinde görmek amacıyla bu köy gezilerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Azizler köyünden sonra Kökez Köyüne geçen Vali Seddar Yavuz köy halkı tarafından karşılandı. Köy meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Yavuz çeşitli sosyal faaliyetlerin yapılacağı kültür evinde toplanan bayanlarla bir araya geldi. Vali Yavuz burada yaptığı konuşmada “İnsanımız köyde de yaşasa şehirde de yaşasa, yaşama sevincini elden bırakmamalı. Bulunduğu yere bir katkı sağlamalı. Bizim halkımız birlikte yaşamayı başarmış, huzur ve mutluluğu yakalamış örnek bir milletin mensubu. Çiftçilik yapıyorsak en iyisini, hayvancılık yapıyorsan yine en iyisini yapmalıyız. Artık köylerimiz eski mahrumiyet bölgeleri değil. Kim ve ne olduğumuzu unutmadan, milli ve manevi değerlerimizi kaybetmeden ülkemizin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlamalıyız” dedi.

Son olarak Hacım köyüne geçen ve köy halkıyla buluşmadan önce 1988 yılında vatan müdafaasında hayatını kaybeden Şehit Ruhu Çetin’i mezarı başında ziyaret etti. İlçe müftüsünün Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiği ziyaret sırasında Vali Yavuz şehit aileleri ve gazilerimizin en değerli emanetlerimiz olduğunu yineledi.

Vali Yavuz Şehit Ruhi Çetin’in kabrinin ardından Hacım Sultan Türbesine geçti. İlçe müftüsünün Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiği bu ziyaretin ardından köy halkı ile bir araya gelen Vali Yavuz köylerimizdeki yaşantı ile ilgi şu değerlendirmeleri yaptı: “Şimdiki gibi büyük şehirler yokken köylerimiz vardı. Köylerimiz daha kalabalıktı. Şimdi nüfusun büyük bir kesimi şehirlerde yaşıyor, ancak köylerimizdeki huzurlu ortamın devamı, tarım ve hayvancılığın, alternatif ticaretin gelişmesi ve köylülerimizin mutluluğu bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. İl ve ilçe özel idarelerimizle köylerimizin daha yaşanabilir yerleşim yerleri olmasını sağlamak ve vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için buradayız, gönlümüz ve kapımız herkese açık. Bugün buradayız, çünkü kolay ulaşılabilir bir yönetime ve iletişime açık bir yönetim anlayışına sahibiz” dedi.

Kaynak: İHA