Stk'larla 'Türkiye-ab İlişkileri' Konulu Yemekli Toplantı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de reformların gerçekleştirilmesinde AB müzakere süreci kadar ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının da çok önemli rolü ve katkısının bulunduğunu söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) Ankara'da düzenlenen "Türkiye-AB İlişkileri" konulu yemekli toplantıda Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çavuşoğlu, Türkiye, AB sürecini ve Türkiye'de gerçekleştirilen reformları ele aldıklarını belirterek müzakere sürecinin mümkün olduğu kadar az sorunla ilerlemesinden dolayı Füle'ye teşekkür etti.
Çavuşoğlu, Füle'nin en kritik dönemlerde, pozitif gündem gibi değişik teklifleriyle müzakerenin sürdürülmesine katkı sağladığını belirtti.

Türkiye-AB ilişkilerinde STK'ların önemine dikkati çeken Çavuşoğlu, STK'ların özellikle son günlerde gündemde olan "ön yargı" konularında önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 12 yılda gerçekleştirdiği reformlara değinerek "AB müzakere süreci nasıl itici bir güç olduysa Türkiye'de de STK'ların çok önemli rolü ve katkısı oldu" dedi.


Kaynak: AA