Kemah Çiçek Açtı

Kemah Belediyesi, Kemah’ın sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, yeşil ve güzel bir Kemah oluşturmak, modern bir siluet kazandırmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çiçeklendirme faaliyetlerini de hızlandırdı.

Kemah Çiçek Açtı
Kış mevsiminin ardından, orta refüjlerde, kavşaklarda, okul bahçelerinde, meydanlarda ve caddelerde farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek, Kemah‘a yeni bir çehre kazandırmayı hedefleyen Kemah Belediyesi, ilçenin uygun yerlerini çiçeklerle donatıyor. Kemah Belediyesi, İlçede yaşayan ve yaz döneminde gurbetten gelen Kemahlılar başta olmak üzere, kültür turları ile ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere daha güzel, daha temiz bir Kent görünümü sunmayı amaçlıyor. Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, yeşillendirme çalışmalarının Kemah’ın ihtiyaç duyduğu her yerde devam edeceğini ifade ederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ilçemize diktiğimiz ağaç ve çiçeklerle yeni bir çehre kazandırdık. Gülabibey Camisi çevresinde ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çiçek dikimi de yaparak şehrimizde yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Orta refüjlerimiz ve kavşaklarımız şehrin vitrinleri, görünen yüzleridir. Biz de şehrimizin ihtiyacı olan bütün orta refüjlerinde ve kavşaklarda bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Kemah’ı dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getireceklerini belirten Başkan Aslan, “Şehrimizin her alanında, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bıraktığı bu mirası, bizlerin de yarınlara bırakabilmemiz için ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz. Kemah için, daha yeşil bir çevre için tüm hemşehrilerimizin bu çalışmaları desteklemesini ve yeşil alanlarımızı korumalarını istiyoruz. Dikimi yapılan ve yapılacak olan mevsimlik çiçekler, Kemah’ın iklim şartlarına adaptasyon sıkıntısı çekmeyecek tür ve çeşitlerden seçtik. Bu çalışmalarla şehrin görünümünü değiştireceğiz. Belediyecilik çerçevesinde halkımızın da desteğiyle büyük çalışmalara imza atacağız. Yapılan çalışmalar ile Kemah’ı dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getireceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Kaynak: İHA