İnegöl Belediyesi İle Fransızlar Arasında Kültür Antlaşması İmzalandı

Fransa'nın Bordeux şehrine bağlı Cenon'un belediye başkanı ve başkan yardımları ile meclis üyeleri İnegöl Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Cenon Belediye Başkanı Alain David arasında kültür antlaşması imzalandı.

Aralarında Türk Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ve meclis üyesi Cihan Kara'nın da bulunduğu Cenon heyeti İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.
Cenon Belediye Başkanı Alain David, yaptığı açıklamada, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte İnegöl'ü ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Cenon'da yaşayan Türk vatandaşlarının kendilerine İnegöl'den çok bahsettiklerini ifade eden David, ''Biz size bizim kültürümüzü tanıtalım, sizde bize sizin kültürünüzü tanıtın. Bunlar nasıl olabilir? Vatandaşlarımız buraya gelir, sizinkiler şehrimize gelir ve özellikle de sanatçılarımız, folklor ekiplerimiz kültürel faaliyet üzerine birlikte çalışabilirler. Bize güzel şehrinizi tanıttınız. Bugün özellikle sizin şirketlerinizi, sanayinizi gezdik. Dün Oylat'ı ve Oylat mağarasını gezdik. Çok harika bir yerdi. Her iki şehir arasındaki işbirliğine açığız, kültürel faaliyet üzerine birlikte çalışabiliriz.'' dedi.

Başkanı Aktaş ise Fransız heyetinin Cumartesi akşamı İnegöl'e geldiğini kaydederek, ''Bugün akşama doğruda aramızdan ayrılacaklar. Buradan da Isparta'ya bağlı Yalvaç ilçesine geçecekler. Oradaki gerek Türk Başkan Yardımcımız Hurizet Günder Hanım gerekse oradaki dernek marifetiyle bu organizasyon gerçekleşti. Biz öncelikle Başkonsolosluk aracılığıyla ulaştılar ve beraberinde bir kültür anlaşması yapmak istedikleri, şehirlerinde çok ciddi sayıda Türk yaşadığını ve dolayısıyla da öncelikle ikili görüşmelerle başlayıp, daha sonra bu ilişki eğer kardeş şehre doğru giderse ona da hazır olduklarını ifade ettiler.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyetler arası görüşmelere geçilirken, toplantı sonunda kültürel anlaşmanın imzası atıldı.
Kaynak: AA