Fatih’te Eski Eşe Silahlı Saldırı

Zeytinburnu’nda eşinin akrabaları tarafından bir yerde görüşme bahanesiyle ikna edilen şahıs, randevulaştığı yerde eski eşinin kocası tarafından tabancayla vuruldu.

Kanlar içinde kalan şahıs vurulduğu yerden yaklaşık 100 metre yürüyerek bir mezarlığın kulübesine sığındı.
Edinilen bilgiye göre, olay, 13.30 sıralarında Topkapı Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Mustafa Yiğit isimli şahıs, husumetli olduğu eşinin akrabaları tarafından görüşme bahanesiyle randevulaştı. Yiğit randevu yerine geldiği anda eski kocasıyla karşı karşıya geldi. İsmi öğrenilemeyen şahıs, tabancasını çıkartarak Mustafa Yiğit’i kurşun yağmuruna tuttu. Belinden, sırtından ve kolundan yaralanan Yiğit, olay yerinden yaralı halde yaklaşık 100 metre yürüyerek Topkapı’daki anıt mezarın bulunduğu mezarlığın güvenlik kulübesine sığındı. Güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mustafa Yiğit, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıs ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

Görgü tanığı Haldun Dinçer, “Silah sesi duydum ben kuru sıkı falan zannettim. Gençler havaya falan sıkıyor sandım. Sonra adam buradan yandım, vuruldum diye koşarak geldi. Bizde elinden tuttuk getirdik bizim kulübeye koyduk. Konuştuk kendisiyle hanımımın eski kocasıydı dedi.

O sıkmış. Bir de kayınbiraderi mi kayınçosu mu neyse o telefon açmış buna buluşalım konuşalım diye. Onun oyunuyla buluşmuşlar, bir araya gelmişler. O arada demek ki pusuyu da kurmuşlar. Pusuyu kurunca adam gelince sıkmışlar. Koşunca biz buraya aldık güvenlik kulübesine koyduk. Gerekli pansumanı yaptık, ambulans, polis çağırdık. Sırtından, belinden ve kolundan vurulmuştu” dedi.

Polis olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA