'Başyayla Tarım ve Kırsal Turizm' Projesi

Karaman'ın Başyayla ilçesinde Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında belediye tarafından hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından proje kabulü gerçekleştirilen "Başyayla Tarım ve Kırsal Turizm" projesi çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında ilk önce ilçelerinde yüzyıllardır kullanılan taş evlerin yeniden yapımına başlandığını belirtti.

Alamas Mevkisi'nde yapımına başlanan bu taş evlerin, Kurban Bayramı öncesi gelen misafirlerin konaklamasına hazır hale getirileceğini ifade eden Bulgurcu, şunları kaydetti:
"Kırsal ve yayla turizm yoluyla ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak için böyle bir proje hazırladık. Kırsal turizmin, son yıllarda gerek gelişmekte olan ülkelerde ve gerekse gelişmiş ülkelerde önemi giderek artmaktadır. Biz de gücümüz nispetinde buna imkanlarımız dahilinde ayak uydurmak zorundayız. Turizmin gelişmesi için konaklama sorununu çözmemiz lazım. Bunun için ilçemizde yüzyıllardır taştan yapılan ve kullanılan taş evleri restore ediyoruz. Konaklamaya uygun yeni taş evler yapıyoruz. Bu evlere 'taş ev' dememizin sebebi, yapı malzemesi olarak taş kullanılması. Büyük kaya parçaları ustalarca parçalanarak, sağlıklı bir yapı malzemesi haline geliyor. Bir çok yerde bu ustalar kalmadı. İlçemizde taş duvar ustalarının bulunması bir şansımız."
Kaynak: AA