Ak Parti Ordu Milletvekili Hamarat'ın Korgan Ziyareti

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Korgan ilçesine yaptırılan Kayabaşı mesire alanında incelemelerde bulundu.

Hamarat, mesire alanıyla ilgili olarak Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'dan bilgi aldı.
Mesire alanının çok güzel bir yer olduğunu belirten Hamarat, "Burası çok iyi düşünülmüş, çok güzel bir yer. Başkanımız buraya bungalov ev yaptıracağını söyledi.

Buranın manzarası çok güzel. Güneşin batışı ve temiz hava da cabası. Korgan ilçemizin turizme açılması ve gurbetçilerini en iyi şekilde ağırlayacak olması çok güzel. Ben buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı eşsiz manzaranın yeşille nasıl bütünleştiğine şahit olmasını istiyorum" dedi.

Göreve geldiklerinde Kayabaşı'nı atıl bir durumda teslim aldıklarını ve Orman İşletme Müdürlüğü'yle ortak hareket ederek Kayabaşı'nı turizme açmaya hazırlandıklarını söyleyen Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise şunları kaydetti:
"Biz buraya geldiğimizde burası atıl bir durumdaydı. Orman İşletme Müdürlüğüyle ortak hareket ederek tesisimizi bu hale getirdik. Daha yapacaklarımız geride. Biz burayı C tipi mesire alanından A tipine dönüştüreceğiz. Buraya biz bungalov evler yapacağız ve turistlerimizi manzaraya karşı burada ağırlayacağız. Herkes buranın turizme kazandırılamayacağını ve buranın alkoliklerin mekanı haline geleceğini söylemişti ama görüldüğü üzere böyle bir şey olmadı. Gurbetten gelen vatandaşlarımız buraya gelerek mangal yapıyorlar ve manzaraya karşı çaylarını yudumluyorlar."
Korgan Orman İşletme Şefi Sevil Şen ise 2011 yılından beri mesire alanını turizme dönüştürmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Şen, "Biz burayı 2011 yılından bu yana restore etmeye çalışıyoruz. 20 dönümlük alan üzerine biz şu anda 3 adet normal 1 tane büyük kamelya ve kır evi yaptık. Burası şuanda C tipi olarak hizmet veriyor ama buranın A tipine dönüştürülmesi de söz konusu. Buranın turizme kazandırılması için çok büyük emek harcadık ve seyir terasından bakılan manzara görülmeye değer" diye konuştu.

Kaynak: AA