Ünlü İsimler, Bağcılar’da Top Koşturdu

Bağcılar Belediyesi’nin yaz spor okulları açılış töreninde ünlü isimler, genç sporcularla top koşturdu.

Kıran kırana geçen mücadelede kazanan 5-2 ünlüler oldu.
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle birlikte Bağcılar Belediyesi, 2014 Yaz Spor Okulları’nın kapılarını Mahmutbey Stadyumu’nda düzenlenen törenle öğrencilere açtı. Öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmesi amacıyla açılan yaz spor okullarının açılış törenine; Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, öğrenciler ve veliler ve spor severler katıldı.

Yaz spor okullarının açılış töreninde spor, sanat ve müzik dünyasının tanınmış isimleri de genç sporcuları yalnız bırakmadı. Ekin Çılgın Sedat, Galatasaray’ın eski futbolcusu Büyük Savaş, Hakan Ünsal gibi ünlü isimler, Bağcılarlı sporcularla gösteri maçı yaptı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da yer aldığı karşılaşmada sporcular kıran kırana mücadele etti.

"TÜRKİYE'DE FUTBOL DOĞRU ANLATILAMIYOR"
Yaz tatilinde bol vakitleri olan öğrenciler için çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Hakan Ünsal, halı sahada top koşturma sebeplerinin çocuklara destek vermek ve onlarla bir arada olmak olduğunu söyledi.

Futbolun Türkiye’de çok sevildiğini de sözlerine ekleyen Ünsal, ancak Türkiye’de yaşanılan ve yaşatılan olaylar nedeniyle doğru anlatılan bir futbolun olmadığını sözlerine ekledi.

Çok keyifli bir ortam olduğunu dile getiren Sanatçı Baha, kazanmak ve kaybetmenin önemli olmadığını önemli olanın barış ve kardeşlik olduğunu dile getirdi.

Müsabakanın zor olduğunu belirten Çılgın Sedat ise, “Gençlerimize kardeşlerimize mini mücadele göstermek istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bundan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bağcılar Yaz Spor Okulu Forması’nın mavi-beyaz renkleriyle yeşil sahalara inen Lokman Çağırıcı, “Yaz spor okullarına 35 bin öğrenci başvurdu. Bu da İstanbul genelindeki ilçelere bakıldığında bu bir rekordur. İlçemizde yüzme bilmeyen çocuklarımız kalmasın diye de Kazım Karabekir ve Evren Mahallesi'nde bulunan kapalı yüzme havuzunda çocuklarımız hafta da bir kere ücretsiz olarak yüzecek” dedi.

Tribündeki gençlerin tezahüratıyla eğlenceli hal alan dostluk maçı 5-2 ünlülerin zaferiyle sonuçlandı.

Öte yandan 130 öğretmen tarafından 35 bin gence eğitim verilecek olan yaz spor okulunda öğrenciler, spor malzemelerini ücretsiz olarak belediye tarafından karşılayabilecek.
Kaynak: İHA