Gerze'de Besiciler Bilgilendirildi

Gerze Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce ilçedeki çiftçilere ve sığır besiciliği yapan vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı

İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz ve Veteriner Hekim Ayşegül Güven katıldı.

Toplantıda konuşan Güven yaptığı sunumda, sığır besiciliği, sığır besiciliğine uygun olan hayvanlar, sığır besiciliğinin amacı, besiciliğin temel sorunları, doğru hayvan seçimi, besiye alınacak hayvanların doğru beslenmesi, kullanılan yemler, yemlerin oranlarının ayarlanması gibi konularda sunumlar yaptı.
Besi hayvanlarının su tüketim miktarının önemi, vitamin ihtiyaçlarının karşılanması, beslenmeye bağlı hastalıklar ve doğru barınak seçiminin önemli olduğunu anlatan Güven,"Besicilikte başarılı olmak için doğru hayvan seçiminin önemi büyüktür. Irkı, cinsiyeti, beslenmesi, kondüsyonu, sağlık durumunu göz önünde bulundurarak hayvan seçmemiz gerekir. Besiye alacağımız hayvanlar aynı ırktan olması bize kolaylık sağlar. Sunumda bahsettiğim konulara dikkat ederseniz sizlerde sığır besiciliğinde başarılı olursunuz" dedi.


Kaynak: AA