Genç Ressamlardan Muhteşem Sergi

Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezlerinde yıl boyunca öğrendiklerini tuvallere yansıtan minik ressamlar, eserlerini görücüye çıkardı.

Genç Ressamlardan Muhteşem Sergi
Altındağlı genç ressamların damga vurduğu Hamamönü Sanat Sokağı’ndaki sergide, yaklaşık 300 eser sergilendi. Yağlı boya, guaj, pastel, karakalem ve akrilik çalışmalarının yer aldığı sergi, 5 gün boyunca Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.
BAŞKAN TİRYAKİ DESTEĞİNİ YİNE ESİRGEMEDİ
Her çocuğun sanatın bir dalıyla ilgilenmesi gerektiğini sürekli yineleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, genç ressamlara destek verdi.Toplumun gelişmesinde ve güçlenmesinde sanatı vazgeçilmez bir unsur olarak gören Başkan Tiryaki, gizli yeteneklerin ortaya çıkarılmasının önemine değindi. Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklar sanattan uzak yetişmemeli. Resim yapan, şiir okuyan, müzikle uğraşan insanların içinde kötülük olmaz. Bu çocuklar ressam olarak, müzisyen olarak, sanatçı olarak hem ülkelerine hem ailelerine hem de kendilerine büyük katkılar sağlayabilir. Lise yıllarımda resme kabiliyetim vardı. Ama kimse bunu fark etmedi. Resimle ilgili hiçbir eğitim almadım. Alsaydım, belki ben de ressam olabilirdim”
ALTINDAĞLI ÇOCUKLAR RESSAMLARA TAŞ ÇIKARDI
Karapürçek 1 Gençlik Merkezi üyelerinden Beyza Nur Topçu, bu tür faaliyetlerin kişisel gelişimlerine destek olduğunu kaydederek resim yapmayı çok sevdiğini ifade etti.

Gençlik merkezi sayesinde kişisel becerilerinin daha da geliştiğine dikkat çeken Beyza Nur, ressam olmak istediğini sözlerine ekledi. Beyza’nın sergide 4 resmi bulunuyor.

Bir diğer genç ressam Mehmet Kıvanç ise 2 yıldır resimle uğraştığını dile getirdi. Sezai Karakoç Gençlik Merkezi sayesinde resimle buluştuğunu söyleyen Mehmet Kıvanç: “Açtığımız bu sergide eserlerimizi sergileme fırsatı bulduk. Özgüven kazandık.Yeteneklerimiz sadece resimle sınırlı değil. Boş zamanlarımızı gençlik merkezlerinde en iyi şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA