Burdur Karikatür Yarışması

Burdur 29. Ulusal 3. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Ömer Çam'ın karikatürü birinciliğe değer bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "müze-eski eser ve insan ilişkileri" temalı yarışmaya yurt içi ve dışından 90 sanatçı 187 karikatürle katıldı.

Yarışmada İzmir'den Ömer Çam birinci, Ankara'dan Sait Munzur ikinci, İstanbul'dan Aytur Şahinbey üçüncü oldu. Burdur'dan Hulusi İlhan mansiyon, Bursa'dan Halit Kurtulmuş, Burdur Belediye Başkanlığı Özel Ödülü, Balıkesir'den Ahmet Esmer, Burdur Mimarlar Odası Özel Ödülü ve Ankara'dan Muammer Bilen, İl Özel İdaresi ödülünü kazandı.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Burdur Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen törenle Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır tarafından verildi.

Törende konuşan Vali Kürklü, Burdur'un tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Burdur'un Antalya, Isparta ve Denizli üçgeninde sıkışıp kaldığını anlatan Kürklü, şöyle devam etti:
"İnşallah bunu aşabilecek değerli insanlar var. Antalya'yı iyi kullanmak lazım. Oraya gelen turları bu tarafa çekebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde Burdur'un tanıtılması, kentin tarihi eserlerinin ortaya çıkarılması noktasında hep beraber çalışacağız. Burdur'un tanıtılmasına katkı sağlayan karikatür yarışmasını düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum."
Yarışmada birinci olan Çam ise karikatüründe Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığı ele aldığını söyledi.

Karikatürünün amacına ulaştığını dile getiren Çam, "Yarışmada birincilik bekliyordum çünkü jürinin çalışmamı anlayacağını biliyordum. Umduğum gibi oldu. Burdur Gölü'nün dramını Burdurlu'nun bildiğini düşünmüştüm" diye konuştu.

Ödül töreninin ardından tarihi saatlerin yer aldığı "Çağlar Boyu Saatler" isimli serginin açılışı Vali Kürklü tarafından yapıldı.
Kaynak: AA