Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir Belediyesi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Fırıntaş şirketinin zarar ettiğini ifade ederek, yüzde 150 sermaye arttırımına gidilmesi gerektiğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Belediyesi’nden Büyükşehir’e geçen Fırıntaş Termal Turizm Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin 2009 yılından bu yana her ay 100 bin lira zarar ettiğini, toplamda da Fırıntaş’ın 3 milyon 23 bin lira borcu olduğu açıkladı.

Komisyona havale edilen evrakların görüşüldüğü toplantıda en önemli gündem maddesi ise Balıkesir Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Fırıntaş Termal Turizm Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. oldu. Fırıntaş Termal Turizm Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırımı önergesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, firmanın 2008 yılı ve öncesinde 369 bin 153 lira kar ederken 2009 yılından itibaren zarar etmeye başladığını belirtti.

Fırıntaş’ın öz kaynaklar toplamının 601 bin 568 lira olduğunu söyleyen Uğur "2009-2014 yılları arasında Balıkesir Belediyesi tarafından yönetimi devir alınan Fırıntaş A.Ş. 460 bin lira negatif sermaye düşmüş. Fırıntaş’ın şuan 3 milyon 23 bin TL lira zararı var. Kurum her ay 100 bin lira zarar etmiş. Fırıntaş’ın banka borçlarının ödenmesi gerekiyor. Çekler ve piyasaya borçlar var. İflas eden bir şirketi devraldık. Sermayesini arttırmak zorundayız. Fırıntaş’ın sermayesi yüzde 150 arttırılacak. Eğer diğer hissedarlar buna katılmazsa onların hisseleri de tarafımızdan alınacak" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Meclisi’nin toplantısında Soma madeninde yaşamı yitiren Balıkesir madenci ailelerine 2’şer bin lira maddi yardım yapılması da görüşülerek karar bağlandı. Toplantıda ayrıca kene ve zeytin sineği ile mücadele yapılması, Fas Krallığı ile kardeş şehir ilişkilerini geliştirilmesi konuları da görüşüldü

Toplantıda Susurluk Belediyesi’ne 2 milyon 300 bin TL, Altıeylül Belediyesi’ne ise 1 milyon 200 bin TL ek ödenek verilmesini de komisyonlara havale etti

Mecliste ayrıca Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı kurulması için komisyona görev verildi.

Kaynak: İHA