Yandex Bodrum Panoramaları Hizmete Girdi

Yandex'in haritalar servisine eklenen Bodrum panoramaları, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Hem doğal güzellikleri, hem de tarihi dokusuyla dikkat çeken Bodrum'u gezip görmek için artık Yandex'in panoramaları kullanılabilecek.
Yandex.Haritalar'a eklenen Bodrum Panoramaları, şehrin ana cadde ve sokakları, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro ve antik dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi başta olmak üzere şehrin turistik ve kültürel zenginliklerini her an internet kullanıcılarıyla buluşturuyor.
Marina Yat Kulüp'te düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye gelecek turistlerin Bodrum'un sokaklarını internet üzerinden görebiliyor olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kuşadası ve Antalya'nın ardından internet kullanıcıların artık Bodrum'u da Yandex üzerinden keşfe çıkabileceğini ifade etti.

Özel çekim teçhizatlı araçlarla ilçede 256 kilometrelik yol boyunca yapılan çekimlerde, 34 bin 460 fotoğraftan 8 bin 615 panorama oluşturulduğunu belirten Yalçındağ, şunları kaydetti:
"Dünya tarih mirası açısından büyük önem taşıyan, bir kez ziyaret eden herkesin tutkunu olduğu Bodrum, Yandex Türkiye olarak bizim de öncelik verdiğimiz merkezlerden biriydi. Bu doğrultuda, çok özverili biçimde çalıştık ve panoramalarımıza Bodrum'u kazandırdık. Bodrum panoramalar projesi sayesinde, Bodrum'u merak eden, ziyaret etmeyi düşünen herkes bu güzide ilçemizi internetten sokak sokak görüp, gezebilecek. Yandex haritalar bünyesindeki Bodrum panoramalar sayesinde Bodrum'un turizm potansiyelinin artacağına inanıyoruz"
Kaynak: AA