İşte dev ihaleyi kazanan firma

Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1,091 milyar dolar ile Elsan Elektrik verdi.

İşte dev ihaleyi kazanan firma
Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yapıldı. En yüksek teklifi 1,091 milyar dolar ile Elsan Elektrik verdi. İhaleye Limak İnşaat, Elsan Elektrik, IC İçtaş, Alsim Alarko, Konya Şeker, Çelikler Taahhüt İnşaat olmak üzere 6 şirket katıldı.

İLK TEKLİF 500 MİLYON DOLAR

Kapalı zarfla ilk teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 500 milyon dolar oldu. Ardından elemeli turlara geçildi. İlk turda IC iÇTAŞ elenirken, en yüksek teklif 799 milyon dolar olarak gerçekleşti. İkinci elemeli turda fiyat 928 milyon dolara yükseldi. Ancak bu turda en düşük teklifi veren iki katılımcı olduğu için eleme yapılmadı. Tekrarı yapılan ikinci tur sonucunda Limak İnşaat elendi. Fiyat 982 milyon dolara çıktı. Üçüncü elemeli turda ihaleye veda eden şirket Çelikler Taahhüt İnşaat oldu.

AÇIK ARTIRMA 1,082 MİLYAR DOLARDAN BAŞLADI


Ardından 3 şirketle açık artırmaya geçildi. Açılış fiyatı olarak 1,082 milyar dolar belirlendi. İlk turda Konya Şeker mola istedi ve ihaleden çekildi. Kalan iki şirketin kısa süren mücadelesinin ardından ipi göğüsleyen Elsan Elektrik oldu.

FİNANSMANLA İLGİLİ SIKINTI YOK


İhalenin ardından açıklama yapan Elsan Elektrik Proje Finansman Müdürü Özgür Erol, finansmanla ilgili bir sıkıntıları olmadığını açıkladı. Erol, bölge şirketi olduklarını belirtirken işçilerle uyum içinde çalışacaklarını söyledi.

630 MGW KURULU GÜCÜ VAR


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali ve taşınmazlar, GELİ tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar, "varlık satışı" yöntemi ile ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirildi. Yatağan Termik Santrali 630 MGW'lık kurulu gücü bulunuyor.