Umut Ceylan'ın Katil Zanlısına Müebbet Hapis

İzmir Karabağlar'da, 27 Ağustos 2012 günü annesiyle parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle yaşamını yitiren Umut Ceylan'ın davasında karar çıktı.

Umut Ceylan'ın Katil Zanlısına Müebbet Hapis
Yapılan son duruşmada sanık Can Kayı, Umut Ceylan'ı kendisinin öldürmediğini ileri sürerek beraatini talep etti. Görüş bildiren iddia makamı savcı, sanığın delil yetersizliğinden beraat etmesi gerektiğini kamu adına talep etti. Bir saat toplantı yapan mahkeme heyetinde yer alan bayan üye hakim, savcı gibi düşündüğünü belirtip beraat yönünde oy kullandı. Mahkeme başkanı ile diğer üye hakim ise sanığın suçlu olduğu yönünde karar verdi. Oy çokluğu ile verilen kararda sanık Can Kayı, olası kast ile adam öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum oldu.

İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan zanlı Can Kayı ile avukatı, Gülhan aile avukatı Özge Eşsizhan katıldı.

Göreve yeni atanan Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, karar öncesi zanlı Can Kayı'ya son sözünü sordu.Başka bir yaralama suçundan tutuklu olan Kayı, "Ben daha önce söyledim. Umut'u öldüren silah, olaydan sonra bana kargoyla gönderildi. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada Can Kayı'nın ifadesini, dosyadaki delilleri dikkate alan iddia makamı savcı, zanlı Can Kayı'nın delil yetersizliğinde beraat etmesini kamu adına talep etti. İddia makamının görüş belirtmesinden sonra yaklaşık bir saat toplantı yapan 3 mahkeme üyesi de görüş ayrılığına düştü. Bayan üye, Can Kayı'nın delil yetersizliğinden beraat etmesi yönünde oy kullandı. Mahkeme başkanı ile bir üye de, Can Kayı'nın suçlu olduğu yönünde karar verdi. Oy çokluğu ile alınan kararda zanlı Can Kayı, olası kast ile adam öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum oldu. Mahkeme heyeti, samimi davranmadığı ve sabıkası olduğu için verilen cezadan zanlıya indirim yapmadı. Okunan karar karşısında Can Kayı şok yaşarken, avukatı kararı bozmak için temyize gideceklerini belirtti.

Duruşmaya katılmayan Umut Ceylan'ın annesi Gülhan ile babası Ufuk Ceylan'a kararı, ailenin avukatı Özge Eşsizhan tarafından telefonla bildirildi.

Kaynak: İHA