Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği Gerçekleştirildi

Erzincan’ın Tercan ilçesinde eğitim-öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları deneyler, bilimsel çalışmalar ve el emeği eserlerin yer aldığı Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği Vali Abdurrahman Akdemir’in katılımıyla Tercan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği Gerçekleştirildi

Şenlikte sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir, geçen yıl yapılan şenliklerde Mamahatun’un Erzincan’ın ve bölgenin en önemli tarihi yapılarından biri olduğunu, Mamahatun’un hem turizmin hizmetine hem de Tercan’a kazandırılması gerektiğini söylediğini hatırlatarak aradan geçen bir yıl süre içerisinde bu sözün yerine getirildiğini kaydetti.

Konuşmasında, Mamahatun türbesindeki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir, Mamahatun’un kısa süre içerisinde tarihi dokusu korunarak butik otel, türbe ve cami olarak hizmete gireceğini belirtti.

Konuşmasında sergide öğrencilerin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaların görücüye çıkacağını dile getiren Vali Akdemir, bunun öğrencilerin moral ve motivasyonunu artıracağını, bu nedenle diğer ilçelere de örnek olacak bir etkinlik olduğunu dile getirerek; “Bu sene yapılan şenliğin geçen yıla göre daha kapsamlı olduğunu düşünüyorum, çünkü katılım geçen seneye oranla daha daha fazla. İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve içeriği zengin bir şekilde devam etmesini kendilerinden bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Vali Akdemir, konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini keserek sergide yer alan eserleri inceledi, eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Sergideki incelemelerinin ardından çocuk oyun alanında incelemelerde bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA