Kılıçdaroğlu ve Destici'den bayrak açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk ziyareti kapsamında BBP Lideri Mustafa Destici'yle bir araya geldi. Görüşme sonrası kameralar karşısına geçen ikilinin gündeminde Türk bayrağının indirilmesi vardı.

Kılıçdaroğlu ve Destici'den bayrak açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleyecekleri adayı belirlemek için yaptığı temaslarını sürdürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, bu kapsamda BBP'yi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yle gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine yönelik tepkisini sürdürdü.

Daha önce 'bayrağın her toplumun kendi namusu olduğunu' ifade ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Bayrak indirmenin yaşı olmaz, uyruğu olmaz. Bayrak bayraktır, her ülkenin bayrağı vardır. Nasıl kendi ülkemizin bayrağına saygı duyuyorsak, diğer bayraklara da saygı duymak zorundayız. AK Parti'nin bayrak notu kırıktır. Erdoğan, kendi milletvekillerine ‘Bayrak geçerken siz niye oturdunuz' diye sordu mu? Bakanın yaptığı açıklamayı anlamakta zorluk çekiyorum. Bayrak indirmenin gerekçesi olmaz.

Kanunsuz emir dinlenmez. Tel örgüyü aşıyor, direğe çıkıyor, bayrağı indirip tekrar geri dönüyor. Size ne talimat verildiğini çıkın açıkça söyleyin. Eğer bir askeri birlikte bayrak indirilirse valiliğin önünde, başbakanlığın önünde çok daha rahat indirilir. Askerlerin bir şeylerin arkasına sığınmasını istemiyoruz. Doğrudan askerlere bir şey söylemek istemiyoruz, bizim muhatabımız siyasetçilerdir. Bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır, bayrağı indiren odur.”

DESTİCİ: O ANDA HALLEDİLMELİYDİ
Konuyla ilgili konuşan BBP Genel Başkanı Destici ise, “Keşke o bayrağı indiren o anda gerçekten halledilmiş olsaydı bugün Türk toplumu daha rahat olurdu diye düşünüyorum. Bayrak namusumuz ve egemenliğimizin ta kendisidir. Kıbrıs'ta yapılan aynısının yapılması gerekiyordu. Siz buna müsaade ederseniz herkes buna cesaret etmeye başlar” dedi.