Herşey Rengarenk Bir Dikili İçin

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan park, cadde, kavşak ve refüjlerde mevsimlik çiçek ekimi yaptı.

Herşey Rengarenk Bir Dikili İçin

Daha yaşanılabilir ve daha yeşil bir Dikili için alanlarda, parklarda, kavşaklarda, sahil yolunda belediye ekipleri tarafından mevsimlik çiçek ekimi çalışmaları tamamlanarak, belirlenen bölgelerde ve mahalle statüsünde Dikili'ye bağlanan Çandarlı'da da çiçek ekim çalışmaları gerçekleştirildi.

42 bin adet çiçek, Nazım Hikmet Parkı, 75.Yıl Parkı, Çandarlı girişi, Dr. Şahap Bora Parkı’na ekimi yapılarak köylere dağıtımı da sağlandı.

Yaz sezonunda ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlamak için 7 gün 24 saat çalışan belediye ekipleri tarafından, çevre düzeni, temizliği ve bakımı kapsamında toplam 42 bin adet mevsimlik çiçek ekildiğini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "İlçemizin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkartmak, korumak ve katkıda bulunmak amacıyla her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizin görüntüsüne renk katmak, yeşil dokusunu korumak amacıyla çiçek ekimi ve peyzaj çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda belirlenen noktalara farklı çeşitlilikte ve renklerde çiçekleri ekiyoruz. Yaşanılabilir bir çevre için yeşillendirme ve bakım çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Başkan Tosun, Dikili'nin yaz sezonuna rengârenk çiçeklerle gireceğini ifade ederek, "Bu yaz bizim için çok önemli. Hedefimiz yeşil alan düzenlemesi ve çiçek ekimi çalışmaları ilçemize ayrı bir görünüm kazandırmak. Havaların ısınması ile birlikte Dikili'yi güzelleştirmek için tüm ekiplerimiz gece gündüz demeden canla başla çalışıyor. İlçemizi ziyarete gelen konuklarımızı tertemiz ve rengarenk açan çiçeklerle karşılamış olacağız." diye konuştu.

Vatandaşların yapılan bu çalışmaları korumalarını arzu ettiğini belirten Başkan Tosun, "Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla çok daha fazla çiçek ve yeşil alana kavuşan ilçemizde, halkımızdan yapılan çalışmalara sahip çıkmalarını, çevreye zarar verenleri uyarmalarını arzuluyoruz. Dikili hepimizin. Temiz bir çevre bilinciyle ve de halkımızla hep beraber Dikilimizin geleceğini koruyacağız" dedi.

Kaynak: İHA