Çorum'da Baraj Gölünde Aranan Kayıp Şahıs, Antalya'da Bulundu

Çorum'un Uğurludağ ilçesinde oğluyla tartıştıktan sonra evden ayrılan ve aracının Obruk Baraj Gölü kenarında bulunması üzerine intihar ettiği düşüncesiyle dalgıçlar tarafından suda adanan kişinin, daha sonra Antalya'daki bir akrabasının yanında bulundu.

Esnaflık yapan Şükrü İ'nin, iki gün önce oğlu ile tartıştıktan sonra kendisine ait otomobiliyle ilçeden ayrıldığı, akrabalarının yaptığı arama çalışmalarında söz konusu kişinin aracının Obruk Baraj Gölü kenarında terk edilmiş halde bulunması üzerine ise durum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirildi.

Olay yerine sevk edilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı toplam 9 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, göl ve gölün etrafını aradı. Gün boyu süren arama sonucunda Şükrü İ'ye ulaşamadı.
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, baraj gölü etrafındaki çobanların ifadeleri doğrultusunda Şükrü İ'nin intihar etme ihtimalinin bulunmadığı kanaatine varan ekipler aramayı bitirdi. Bir süre sonra jandarma ekipleri Şükrü İ'nin cep telefonu sinyallerine ulaştı.
Yetkililer, telefondan ulaşılan Şükrü İ'nin oğluyla yaşadığı öne sürülen tartışmanın ardından evden çıktığı ve aracını Kızılırmak Köprüsü yakınlarına terk ederek Çorum'dan ayrıldığının, Antalya'daki bir akrabasının yanına gittiğinin belirlendiğini kaydetti.


Kaynak: AA