Başmakçı'da Öğrenci Velilerinden Protesto

Başmakçı ilçesinde, bir ilkokulun kapatılarak liseye devredileceği iddiası, öğrenci velileri tarafından protesto edildi.

Başmakçı'daki Fatih İlkokulu'nun bahçesinde bir araya gelen ve öğrencilerin başka okullara gönderileceği iddialarına aileler, döviz ve pankartlarla tepki gösterdi.
Öğrenci velileri adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Sivri, Fatih İlkokulu'nun yıllardan beri ilçeye en güzel şekilde hizmet verdiğini söyledi.

Bu okulun veliler ve Başmakçı halkının yardımlarıyla yapıldığını ifade eden Sivri, yeni eğitim sistemi ile okuldaki öğrenci sayısının 109'a düştüğünü, bu nedenle de okulun kapatılmak istendiğini savunarak, şöyle konuştu:
"Başmakçı halkı ve duyarlı öğrenci velileri olarak, hiçbir zaman imam hatip okuluna karşı değiliz. Bu kararı, bizim öğrencilerimizin psikolojileri düşünmeden alınmıştır. İmam hatip lisesi yapılacak ise sıfırdan bir bina yapılmalıdır. Maddi ve manevi bütün desteğimizi vereceğiz. Bu okulun öğrencilerinin yarısı bir okula, diğer yarısı da başka bir okula gönderilecektir. Bu sorun öğrencilerimizin güvenliklerini etkileyecek olup, çocuklarımız ve velilerimiz mağdur edilecektir. Bu yüzden okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Hepimiz kendi halinde esnaf, çiftçi vatandaşlarız. Bu nedenle veliler bir çocuğunu bir okula diğer çocuğunu başka okula göndermek zorunda kalacaktır. Buradan Milli Eğitim Müdürü Şener Bey'e sesleniyoruz. Sesimizi duyup, imam hatip lisesine başka çözümler bulmasını istiyoruz. Eğer ki okulumuz kapatılır, öğrencilerimiz diğer okullara gidip gelirken her hangi birinin başına trafik kazası veya başka bir olay gelirse sorumlusu kim olacak?"
Daha sonra grup, bir süre yürüyüş yaptıktan sonra dağıldı.
Kaynak: AA