2. Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali Başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali 15-20 Mayıs tarihlerinde Ankara, Samsun ve Diyarbakır’da sinemaseverlerle buluşuyor.

2. Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl Ankara'nın yanı sıra Samsun ve Diyarbakır'da da gösterilecek filmlere ev sahipliği yapacak festival, 15 Mayıs'ta Ankara'da 'motor' demeye hazırlanıyor. Festivale başvuran 234 filmden finalde yarışmaya hak kazanan 60 film, Ankara'da Büyülü Fener Sineması-Kızılay, Büyülü Fener Sineması-Bahçelievler, Samsun-Konak Sineması ve Diyarbakır Galeria Şehir Sinemasında ücretsiz olarak gösterilecek.

Jüri üyeliğini Ahu Türkpençe, Birol Güven, Deniz Akçay, İrfan Demirkol ve Prof.Dr. Seçil Büker’in yapacağı festivaldeki filmler 'Yerli Kısa Filmler', 'Yabancı Kısa Filmler', 'Barış Temalı Kısa Filmler' ve '20 Yaş Altı Yerli Amatör Yönetmenlerce Çekilmiş Kısa Filmler' olarak 4 ayrı kategoride yarışacak.

Ankaralı, Samsunlu ve Diyarbakırlı sinemaseverlere 5 gün boyunca 60 film izleme imkanı sunacak olan festival ayrıca katılımcılara sinemanın önemli isimleri Manfredi Mancuso, Christoph Boekel, Thomas Balkenhol, Uğur Çavuşoğlu, Yurdaer Okur, Abdurrahman Öner ve Uğur Kurt'un atölye ve söyleşilerine katılma imkanı sunacak.

Festivalin Ankara'dan sonraki durağı 16 Mayıs’ta Samsun olacak. Genç sinemacıların filmleri, 17 Mayıs’ta ise Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin kapanış töreni ve ödül gecesi ise 20 Mayıs tarihinde Ankara Palas’ta gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA