Vali Turhan Engellilerle Buluştu

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, engelli gençlerle bir araya geldi.

Vali Turhan Engellilerle Buluştu
Susurluk ilçesinde düzenlenen piknikte buluştuğu engellilerle yakından ilgilenen Vali Turhan, engellilerin kurduğu mehter takımına hayran kaldı.
Vali Ahmet Turhan, Susurluk Belediyesi ile Engelliler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği organizasyona katıldı.

Balıkesir merkez ile 18 ilçeden toplam bin 829 engelli ve ailesiyle, "Geleneksel Susurluk 5. Engelliler Pikniği" faaliyetine katılan Vali Turhan, engelli gençlerin gönüllerini fethetti. Susurluk Çaylak Mevkiinde düzenlenen pikniğe Vali Ahmet Turhan ile birlikte Susurluk Kaymakam Vekili ve Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ve daire amirleri katıldı.

Balıkesir Engelliler Derneği Mehteran Takımı'nın konseri ile Susurluk Meslek Yüksek Okulu Folklor ekibinin gösterisi ilgi ile izlenirken, engelliler canlı müzik eşliğinde oynayıp, halay çekerek gönüllerince eğlendiler. Vali Ahmet Turhan pikniğe katılan ailelerle görüşüp engelli çocuklarıyla da bire bir sohbet etti, hepsiyle yakından ilgilendi, sorunları dinledi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Turhan, "Engellilerimiz bizim baş tacımızdır. Onlar toplumun gerçeğidir. Engelli vatandaşlarımızın da bizler gibi bulundukları ortamda rahat ve huzur içinde yaşamaları için devletimiz güzel çalışmalar yapıyor. Vatandaş ve sivil toplum örgütleri olarak bizler de engellilerin önündeki engelleri kaldırabilmek için ne gerekirse yapmalıyız. Empati yapmalıyız. Onların da birçok yetenekleri var. Bu tür etkinliklerle topluma, hayata katılıyorlar. Eğitimle tüm engellerin ortadan kalkabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN KOMPLEKS YAPILACAK
Vali Ahmet Turhan Balıkesir'de engelliler için bir kompleks yapılmasının planlandığını açıkladı.

İçinde eğitim verilen, spor yapılabilen, ailelerin engelli yakınlarını rahatça bırakabilecekleri misafirhanesi bulunan bir kompleks düşünüldüğünü bildiren Vali Turhan, organizasyona katkı sağlayanlara ve çalışanların gösterdiği özveri için herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA