Gönüllü Rehberler Adana’yı Tanıttılar

Çukurova’da kurulan Kültür, Sanat, Eğitim ve Akademi Deneği’nin (KSEAD) 2012 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen, “Sanatı Öğren ve Oyuna Sen de Katıl ” konulu Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi’nin beşinci ve son toplantısı Adana’da gerçekleştirildi.

Gönüllü Rehberler Adana’yı Tanıttılar

5-6 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Almanya, İngiltere, Galler ve İtalya'dan sekiz temsilcinin katıldığı toplantıda projenin iki yıl boyunca yapılan tüm faaliyetleri değerlendirildi.

Ayrıca projenin bir faaliyeti olarak bir yıl süre ile dernek bünyesinde 14 yetişkine İngilizce kursu düzenlendi.

Bu kurs sonunda Adana’nın tarihi, turistik yerler ve sanat galerilerini İngilizce olarak anlatmayı öğrenen gönüllü rehberler, gelen misafirlere şehrin önemli yerlerini tanıttılar.

Ayrıca dernek merkezinde ortaklara Ebru Sanatı anlatıldı ve onlarla bir çalıştay düzenlenip, uygulamalı olarak Ebru yapmaları sağlandı. Ebru sanatından çok etkilenen misafirler kendi ülkelerine döndükleri zaman bu sanatla ilgilenmeye sürdüreceklerini ifade ettiler.

Aynı şekilde iki yıl içerisinde Almanya, İngiltere, Galler ve İtalya’da yapılan toplantılarda da ortakların yetiştirdiği gönüllü rehberler, kendi ülkelerindeki tarihi turistik ve sanatsal yerleri tüm ortaklara anlattılar.
Kaynak: İHA