Annelerin Stresini 'Oltu Taşı' Alacak

Erzurum'un simgelerinden olan ve strese iyi geldiği bilinen Oltu taşı, anneler için özel hazırlandı.

Koyu kahve, siyah ve gri renkleriyle özellikle kadınların vazgeçilmez takıları arasında yer alan Oltu taşı ürünleri, Anneler Günü'ne özel tasarlandı. Kentteki tarihi Rüstempaşa Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnaf, müşterilere farklı seçenekler sunmak için hummalı bir çalışma yaptı.
Annelere uygun kolye, bilezik, yüzük, küpe, saat, bileklik gibi takılar hazırlayan esnaf, yaptıkları kampanyalarla da hem müşterilere cazip imkan sunmayı hem de annelerin stresini almayı hedefliyor.
Çarşı esnafından Macit Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü'ne özel takılar hazırladıklarını belirterek, "Oltu taşı strese çok iyi geliyor. Özellikle stresli anneler için kolye, küpe, yüzük gibi çeşitli takılar ürettik. Çok tercih edilen yüzük, anahtarlık, bileklik, küpe gibi malzemelerde yeniliklere gittik" diye konuştu.

Anneler için hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Yusuf, "Beklentimiz büyük çünkü Oltu taşına her zaman büyük talep olmuştur. Anneler Günü için de anlamlı bir hediye olacaktır" ifadelerini kullandı.
Yusuf, "Anneler için en az 150 yıllık takı modellerini yeniden dizayn ettik. Oltu taşı annelerin stresini alır. Bu bilimsel olarak olarak kanıtlanmıştır. Hatta sadece anneler değil, kaynanalar için de özel bir hediye. Strese iyi geldiği için gelin-kaynana çatışmasını engelleyebilir. Strese birebir. Kumda ayakkabısız yürümekle bu taşı kullanmak aynı" dedi.

- "Oltu taşı, 600 yıllık gürgen ağacının kökünden oluşur"
Ahmet Mücahit Doğan da anneler için hummalı bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Yeni modeller geliştirdik. Anneler için çıkardığımız takılar büyük beğeni topluyor. Oltu taşından takılar el emeğiyle yapılıyor. Göz nuru takılar. Özel tasarımlar olduğu için özel bir hediye olacaktır. 600 yıllık gürgen ağacının kökünden oluşur Oltu taşı" dedi.

Müşterilerden Nurgül Derin de Oltu taşının sinir, stresi aldığını ifade ederek, "Çok güzel bir hediye olur. Ben de anneyim. Çocuklarımın bana böyle bir hediye almasını çok istiyorum. Ben de anneme hediye almak için geldim" dedi.

Mahmut Üzer de "Anneler Günü yaklaştığı için eşime Oltu taşından takı aldım. Çok farklı takılar var. Bir tanesini seçtim. Sonuçta eşim de anne ve onu mutlu etmek istedim" dedi.

Kaynak: AA