Kula’da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında Manisa’nın Kula ilçesinde okullarda öğrencilere tablet dağıtıldı.

Kula’da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor

Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi'ndeki törene Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da katıldı.

Okul Müdürü Hasan Karakuş’tan okul çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Hakyemez, okulda incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrencilere Tablet bilgisayarı dağıtan Hakyemez, Kula’da bir hafta içerisinde tablet bilgisayarın dağıtılacağını söyledi.

Fatih Projesi'nin hükümetin çok güzel projesi olduğunu bildiren Kaymakam Hakyemez; "Proje kapsamında ülke genelindeki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu teknolojiyi dağıtıyoruz. Eğitimde fırsat değişikliğinin sağlanması ve bilgi teknolojilerinin eğitim ve öğretimde etkin bir şekilde sağlamak amacıyla yaklaşık 1 yıl önce bir proje geliştirdik Milli Eğitimimiz tarafından. Türkiye genelinde Bu proje kapsamında yaklaşık 10 milyon tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde 600 bine yakın akıllı tahta dersliklere sağlanacak. Geçtiğimiz yıl dağıtımına pilot bölge olan illerde başlandı. Bu yıl da 600 bin civarında tablet dağıtılacak.” dedi.

Kaynak: İHA