Bilim Şenliği ve Proje Günleri Etkinliği Düzenlendi

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Bilim Şenliği ve Proje Günleri” etkinliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bilim Şenliği ve Proje Günleri Etkinliği Düzenlendi

Açılış konuşmasını yapan Düzce MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, Düzce MYO olarak 1976 yılından beri Bölge ve Ülke sanayi için vasıflı eleman yetiştirmek için eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek “Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte bugün ilkleri yaşayan ve yaşatan Üniversitemizin çatısında yine bir ilki yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yarım asırdır ülkemiz eğitimine hizmet eden yüksekokulumuzun dikmiş olduğu bu fidanın da yıllar boyunca kökleşip gelenekselleşerek, daha geniş kitlelere ulaşmasını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ise öğrencilere yönelik konuşmasında Meslek Yüksekokullarına çok önem verdiğini ifade ederek, “Hayatın her safhasına katkı sağlayacak, bilim ışığında ülkemize ve milletimize faydalı olacak birer birey olmanız gerekmektedir” dedi.

İş bulmada branşlaşmanın önemine değinen Çakır ”Artık ne iş olursa yaparım kavramı geçerliliğini kaybetmiştir. İş hayatında mutlaka bir alanda profesyonelleşmek gerekir” şeklinde konuştu.

OSB Yönetim Kurulu Müdürü Selim Yirmibeşoğlu ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin motivasyonunu artırdığını söyleyerek, “Düzce’de üniversite sanayi işbirliği alanında genişleyeceğimize inancım tam” dedi.

Son olarak konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Ercan ise değişen dünyada öğretim kadrosu olarak da kendimizi yenilememiz gerektiğini ifade ederek ”Meslek yüksekokulu öğrencelerinin ara eleman olarak değil aranan eleman olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından organizasyonda emeği geçenlere ve dereceye giren proje sahiplerine plaketleri takdim edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi tarafından gerçekleştirilen bilim gösterisi, anaokulu öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerin tasarladığı birbirinden ilginç projeler yarıştı.

Yarışmada,
1.Otomotiv Teknolojileri Bölümü ‘’Güneş Enerjisiyle Çalışan Bisiklet’’ projesi
2.seçilen proje:Tasarım Teknolojileri Bölümü ‘’Baba Koltuğu’’ projesi
3.seçilen proje: Elekronik Teknolojileri Bölümü ‘’Toprak Nem Kontrolü’’ projesi
Ayrıca Tekstil Teknolojileri Bölümü ‘’Mavi Kapak Elbise Projesi’’ Tasarım Ödülüne layık görüldü.

Kaynak: İHA