Spk Haftalık Bülteni

Halkbank 3 milyar lira tutarlı borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Halkbank 3 milyar lira, Şekerbank 500 milyon lira, Bereket Varlık Kiralama AŞ 1 milyar lira, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ 265 milyon lira, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ 200 milyon lira, Zorlu Faktoring 118 milyon 800 bin lira, Beykoz Doğa Öğretim Yatırım ve Ticaret AŞ 100 milyon lira ve Vera Varlık Yönetim AŞ 10 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a müracaat etti.
İş Finansal Kiralama AŞ 37 milyon 138 bin lira, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ 21 milyon 500 bin lira, Halk Sigorta AŞ 51 milyon lira, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ 50 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı; Şekerbank 125 milyon lira, Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret AŞ de 10 milyon 430 bin 20 lira tutarlı bedelli sermaye artımı için Kurul'a başvurdu.

- Enka İnşaat'ın bedelsiz başvurusu onaylandı

Kurul, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin 400 milyon lira, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın 200 milyon lira tutarlı bedelsiz sermaye artırımı başvuruları ile Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 100 milyon lira tutarlı borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.
SPK, Aksel Enerji Yatırım Holding AŞ (AKSEL) pay piyasasında Kasım 2013-Nisan 2014 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, beş kişi hakkında suç duyurusunun yapılmasına, altı kişi için de 2 yıl işlem yasağı uygulanmasına karar verdi. Aksel Enerji'nin, Pay Piyasası'nda 7 Mayıs'tan itibaren brüt takas uygulaması da kararlaştırıldı.

- Kurul, Garanti Faktoring'de brüt takas uygulanmasına karar verdi

Kurul, Garanti Faktoring pay piyasasında 18 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasındaki işlemlerin incelenmesinin ardından şirketin pay piyasasında 7 Mayıs'tan itibaren brüt takas uygulanmasına karar verdi.
Selçuk Gıda Endüstrisi İhracat İthalat AŞ'nin yönetim kontrolünü sağlayan imtiyazlı A grubu nama yazılı payların satın alınması sebebiyle diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün Fatih Erkoç tarafından yerine getirilmesi amacıyla Kurul'a yapılan başvurunun değerlendirilmesi sonucunda, söz konusu başvurunun asgari çağrı fiyatının; 1 TL nominal değerli A grubu paylar için 1,05141 TL, 1 TL B grubu paylar için 0,4174 TL olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.
Kurul ayrıca Olmuksan International Paper Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetim kontrolünü elinde bulunduran International Paper Container Holdings (Spain), SL'nin, 1 TL nominal değerli pay için teklif fiyatı 7,10 TL olmak üzere, Şirket payları için gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin başvurusunun olumlu karşılanmasına da karar verdi.
Kaynak: AA