Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir Belediyesi en güzel balkon, en güzel bahçe ve en güzel apartman yarışması düzenleyecek.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmanın amacının, çevre duyarlılığının gelişmesine katkı sağlayarak doğa ile bütünleşecek, kentsel estetiğe uyumlu güzel bir kent için çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.

Yarışmanın üç kategoride düzenleneceğini ifade eden Bahçeci, dereceye girenlerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ödüllendirileceğini kaydetti.

- Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ilçelerde yaşayan vatandaşlara kentsel dönüşümü anlatacak.
İl müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların dönüşümünü sağlayarak, ülke genelinde sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir çevreler oluşturmak amacıyla kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları yapılacağı belirtildi.
Açıklamada, bilgilendirme toplantılarının Çiçekdağ'da 13 Mayıs Salı, Kaman'da 14 Mayıs Çarşamba, Mucur'da 15 Mayıs Perşembe, Akçakent'te 20 Mayıs Salı, Akpınar'da 21 Mayıs Çarşamba ve Boztepe'de 22 Mayıs Perşembe günleri yapılacağı ifade edildi.
- Elektrik kesintisi
Kentte, 7 Mayıs'da enerji nakil hatlarında yapılacak bakım ve onarım çalışması nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Meram Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 7 Mayıs Çarşamba günü 09.00 ile 14.00 saatleri arasında Aşıkpaşa Bulvarı, Maşaderesi Caddesi, Üçgöz Caddesi ve bağlantılı sokaklara elektrik verilemeyecek.
- Hıdırellez Bayramı
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Hıdırellez Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Çakacak, mesajında, her milletin nesilden nesile aktardığı, farklı kültür ve inanışlarla anıldığını ve varlığını bu değerler yoluyla sürdürdüğünü belirtti.

Bu milletlerin başında da tarihi geçmişi ve kültürel varlığı ile her zaman ön plana çıkan Türk milletinin yer aldığını ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:
"Gelenek ve göreneklerine derinden bağlı olan Türk toplumunda, dini ve milli bayramların yanı sıra yaşayış tarzımızı etkileyen doğa olayları ile ilgili çeşitli konular da yer almaktadır. Milletimizin anlam yüklediği bu özel günlerden birisi de insanlığa şans getirdiğine inanılan ve her yıl büyük bir coşku ile kutlanılan Hıdırellez Bayramı'dır. Kültürel zenginliğimizin ayrılmaz bir parçası olan ve yaz başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez, aynı zamanda Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olarak da kabul edilmektedir. Türk dünyasında Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) olarak kutlanan fakat günümüzde evrensel bir nitelik kazanan Hıdırellez Bayramı, esas itibariyle bizlere doğayı sevmeyi, ona saygı duymamız ve onu korumamız gerektiğini hatırlatmakta, ayrıca bu gün vesilesiyle bir araya gelen insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirerek toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunmaktadır."
Çakacak, farklı medeniyet ve kültürleri tek bir potada buluşturan ve dünya üzerinde huzur, barış ve güven ortamını hakim kılan, sıcak günlerin müjdecisi Hıdırellez'in, millete ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini dilediğini ifade etti.





Kaynak: AA