Hıdırellez Hamamönü’ne Bereketiyle Geldi

Hıdırellez, yağışlı havaya rağmen bu yıl da Ankaralıları Hamamönü’nde buluşturdu.

Hıdırellez Hamamönü’ne Bereketiyle Geldi
Yağan yağmura aldırış etmeden Hamamönü’ne akın edenler, baharı coşku içinde karşıladılar.
Ankara’daki pek çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Altındağ Belediyesi, Hamamönü’nde gerçekleştirilen organizasyonla, tüm Ankaralılara yine Hıdırellez coşkusunu yaşattı.

Hamamönü Meydanı’nda başlayan program, Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’nin gösterileri ile başladı.

Altındağ Belediyesi Başkan Vekili M. Emin Ayaz, “Altındağ Belediyesi ve Gazi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Amacımız, geleneksel bir değerimizi unutmadığımızı göstermek ve insanlarımızla bunu paylaşmak. Geleneklerimize sahip çıkmamız ve bunları geleceğe aktarmamız gerekiyor” dedi.

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ise, Hıdırellez hakkında bilgi verdikten sonra unutulmaya yüz tutmuş bir Türk bayramının Altındağ Belediyesi sayesinde yaşatılmaya çalışılmasını çok önemli bulduklarını ifade etti.

YAĞMURA RAĞMEN HIDIRELLEZ ATEŞİ YANDI
Şenlik alanının her noktasında farklı bir Hıdırellez etkinliğiyle karşılanan misafirler; hem Hıdırellez ritüellerini yerine getirdi hem de gönüllerince eğlendi. Yumurta boyayan, topaç çeviren, gül ağacına kurdele bağlayan ve dilek kuyusuna para atan, dileklerde bulunan misafirler, unutulmuş geleneksel pek çok ritüeli tekrar yaşama imkanı buldu. Masal evi ve Dede Korkut hikayelerinin canlandırıldığı bölüm ve yumurta tokuşturma etkinlikleri de büyük ilgi çeken etkinliklerin arasındaydı.

Hıdırellez Şenliği’nde bir gelenek daha yerine getirildi ve Altındağ Belediyesi Başkan Vekili M. Emin Ayaz ve Başkan Yardımcısı Yunus Keleş önderliğinde, ateşin etrafında toplanan herkes, yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı.
Kaynak: İHA