Erzincan İl Genel Meclisi'nin Emektar Üyesine Plaket

Erzincan İl Genel Meclisi'nde 40 yıl görev aldıktan sonra köyünün muhtarlığına seçilen 82 yaşındaki Şerafettin Özer'e hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Erzincan İl Genel Meclisi'nin 30 Mart seçimlerinden sonraki ilk toplantısı, Vali Abdurrahman Akdemir'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Akdemir ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, İl Genel Meclisi'nde 40 yıl görev aldıktan sonra 30 Mart'ta Kemaliye ilçesine bağlı Şahinler köyünün muhtarlığına seçilen Şerafettin Özer'e hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
Özer'in, Kemaliye'yi temsilen yıllardır İl Genel Meclisi'nde görev aldığını belirten Akdemir, "Bu seçim döneminde kendi rızasıyla 'artık yeter' dedi ama hizmeti bırakmayacak, köy muhtarı olarak devam edecek. İlçesini gerçekten büyük şeref ve onurla temsil eden, ilçenin sorunlarını çözme noktasında iyi bir aracılık eden, insanların gönlünü kazanan Şerafettin amcaya biz bu 40 yılın anısına Erzincan İl Genel Meclis Başkanlığı olarak çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şerafettin Özer ise İl Genel Meclisi'nde 1974 yılından bu yana görev aldığını söyledi.

Bağımsız olarak girdiği İl Genel Meclisi'ne sonraki dönemlerde ise Anavatan Partisi, Refah Partisi ve AK Parti'den üye seçildiğini dile getiren Özer, 40 yıllık görev süresinde toplantılara aksatmadan katıldığını ifade ederek, "Görevi ihmal etmemek için karda, yağmurda, Kemaliye-Erzincan arasındaki 360 virajlı, 52 tünelden geçtim, o yolları yaya bile geldim ama hiçbir zaman toplantıları terk etmedim. Yöreme, milletime hizmet etmeye çalıştım" dedi.

Özer, aday çıkmadığı için köyünün muhtarlığına mecburen talip olduğunu ve 30 Mart'ta muhtarlık görevine seçildiğini belirtti.

Kaynak: AA