Artvin'de 'Bisiklet Yol Yarışı' Yapıldı

Artvin'iin Borçka ilçesindeki 22 kilometrelik parkurda "Bisiklet Yol Yarışı" yapıldı.

Bisiklet Federasyonu Artvin İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde, erkekler ve bayanlar kategorilerinde düzenlenen yarışa, KKTC'nin yanı sıra Artvin, Giresun, Trabzon, Rize, İstanbul ve Konya'dan 10'u bayan 70 sporcu katıldı.

Sporcuların Borçka'daki şehir turunun ardından yapılan yarış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim'in start düdüğü ile başladı.

Gürcistan sınırındaki Çavuşlu-Muratlı-Karşıköy ve Borçka Beton Köprüsü arasındaki 22 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta renkli görüntüler oluştu.
Yarış sonunda dereceye giren sporculara katılım belgesi, madalya, kupa ve çeyrek altın verildi.

Bahattin Yetim, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışa Türkiye'nin değişik illeri ile KKTC'den sporcuların katıldığını belirterek, "Bisiklet sporunu Artvin'de geliştirmek, insanlarımızı bisiklet sporuyla tanıştırmak en temel amaçlarımızdan biri ve başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Spor dostluk, kardeşliktir ruhuyla pedal çeviren sporcuların dereceye girebilmek için iki teker üzerinde kıyasıya yarıştığını söyleyen Yetim, katılımcı sporculara teşekkür etti.
Yarışı, Artvin Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, ile vatandaşlar izledi.
Kaynak: AA