Şabanözü'nde Seçim Heyecanı

30 Mart yerel seçimlerinin iptal olduğu Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yeniden yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı.

Şabanözü'nde Seçim Heyecanı
Halk 1 Haziran’da yeniden sandık başına gitmenin heyecanını yaşıyor.
AK Parti adayının 4 oy farkla belediye başkanlığını kazandığı Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde, MHP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimleri iptal etmiş ve seçimlerin 1 Haziran'da yenileneceği duyurulmuştu. Seçimlerin iptal edilmesinin ardından siyasi akınına uğrayan ilçe, yeniden sandık başına gitmenin heyecanı yaşanıyor.

MHP Şabanözü Belediye Başkan Adayı Mustafa Karakaya, iptal edilen seçimlerin 1 Haziran'da tekrarlanacağını hatırlatarak, seçim sürecinin seviyeli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Karakaya, halktan aldıkları olumlu tepkilerin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Bölgede seçim çalışması yürüten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı da mevcut yönetimin başarılı olamadığını ve seçimler öncesi bakan ve milletvekillerinin ilçeye sık sık gelmelerinin seçim yatırımı olduğunu ifade ederek, "Bizim son sözümüz şudur. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi Şabanözü'ne getirirlerse getirsinler, buradaki seçim 1 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisi'nindir. Biz kazanacağımıza yürekten inanıyoruz" dedi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Ersoy ise seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Burada hem Türk milletinin ve Türk devletinin geleceğini belirleyecek, sosyal barış, birlik ve beraberlikle alakalı numune bir seçim var, hem de yerel yönetimin beldeden ilçeye geçen, hizmet belediyeciliğinin örneğini gösterecek, üretken belediyeciliğin ismi olacak bir belediye başkan adayımız var. Burada yapılacak seçim sonucunun Türk milleti açışından hayırlı olmasını temenni ediyor, MHP lehine sonuçlanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ali Çapçı da ilçede 3 dönemdir başkanlık yaptığını ve 4. dönem için yeniden aday olduğunu hatırlattı. Çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Çapçı, hizmetlerin devam etmesi için iktidar partisi ile yola devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çapçı, milletin sandık başında en doğru kararı vereceğini kaydetti.

"İPTAL EDİLMESİ BİZİM İÇİN İYİ OLDU"
Vatandaşlardan Hasan Hüseyin Erdoğan da seçimlerin iptal edilmesinin bölge için bir şans olduğunu ve ilçeye birçok siyasetçi geldiğini ifade ederek, "İptal edilmesi bizim için iyi oldu diyebiliriz. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

Menşure Erdoğan isimli bir vatandaş ise seçimlerin iptal edilmesiyle bölgenin siyasetçi akınına uğradığını belirterek, siyasetçilerin partilerine destek istemek için sık sık ev ziyareti yaptığını söyledi.

İlçeyi 30 Mart'ta iptal edilen seçimlerin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA