33 Bin Tl’lik Deveden Eğitime Katkı

Manisa Mimar Sinan Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan yaklaşık bin 200 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen Geleneksel Büyük Kermes 11. kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

33 Bin Tl’lik Deveden Eğitime Katkı
Kermesin en dikkat çeken özelliği ise 9 bin TL’den açık artırmaya çıkarılan kurbanlık devenin 33 bin TL’ye satılması oldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleşen Büyük Kermes renkli görüntülere sahne oldu. Kermes Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Kermeste açılış konuşmasını yapan Kermes Komisyon Sözcüsü Avukat İlyas Susmaz, kermesin hazırlanmasında emeği geçen başta kadınlar olmak üzere herkese teşekkür etti. 11 yıl önce 150 metrekarede başlayan kermesin büyüyerek bugün 3 bin 500 metrekareye ulaştığını ifade eden İlyas Susmaz, “11 yıl önce atılan tohum giderek büyüdü ve bugün meyvelerini veriyor. Mobilyadan hazır giyime, el işlerinden züccaciye bölümüne kadar binin üzerindeki ürün çeşidimizi halkımızın beğenisine sunuyoruz. Bizler bu kermesi eğitim gören binden fazla talebimize bir nebzede olsa destek olmak için icra ediyoruz. Bu talebelerimizin içtiği suda, namaz kıldığı halıda olmak için yapıyoruz. Vatanına, milletine hayırlı maneviyatı yüksek nesiller yetiştirmek için yapıyoruz. Bu sebeple bu kermesimizde yapacağınız her alışverişle bu öğrencilerimize katkıda bulunacaksınız. Dünyada bu kadar karlı başka bir alışverişin olduğunu bilmiyorum. Çünkü burada sizlerde bu alışverişinizle bu hayra ortak oluyorsunuz. Bu hayır çarşısında hem alan hem de satan kazanıyor” diye konuştu.

Kermeste geleneksel olan kurbanlık deve satış işlemi açık arttırma yolu ile yapıldı. 9 bin TL ile açılışı yapılan kurbanlık deve 33 bin TL'ye sahibini buldu. Deveyi 33 bin TL’ye Veysel Kavas isimli bir vatandaş aldı. Veysel Kavas en büyük yardımı yaptığı için Kermes Ağası seçildi. Ancak Veysel Kavas, 32 bin TL veren Yücel Türk’ü kermes ağası kabul ederek, kaftanın ona daha uygun olacağını söyledi.

Özellikle çocukların yardımda bulunması dikkatlerden kaçmadı. Konuşmanın ardından Büyük Kermes dualar eşliğinde açıldı. Yüzde 100 helal gıda döner, gıda, giyim, zücaciye, kitap, ev tekstili, mobilya, el işi, çeyizlik eşya gibi ürünlerin satıldığı Büyük Kermes 8 Haziran’a kadar 10.00 ila 23.00 arası açık kalacak.
Kaynak: İHA