Melih Gökçek'in Oy Pazarlığı Güldürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği Çankırı’nın Şabanözü ilçesini ziyaret etti.

Melih Gökçek'in Oy Pazarlığı Güldürdü
Gökçek’in yaşlı bir kadına, “Sen bana yüzde 80 oy bulacaksın, ben de senin istediklerini buraya yapacağım” sözleri ise dinleyenleri güldürdü.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde Gürpınar, Karaören ve Gümerdiğin beldelerini ziyaret etti. Karaören beldesinde kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Gökçek, iptal edilen seçimlerin 1 Haziran’da yenileneceğini hatırlattı. Seçimlerin iptal edilmesinin bazı yerleşim yerleri için büyük bir şans olduğunu belirten Gökçek, "Bazı yerler için seçimlerin iptal edilmesi kötü bir şey değil, tam tersine şanstır. Hem iktidar, hem muhalefet partileri, ara seçim gibi kabul edilen, iptal edilen yerlere asılırlar ki, seçimleri alsınlar. Bu psikolojik bir olaydır. Bu olayı da mevcut olan yerlerin çok iyi değerlendirmesi lazım. Nasıl değerlendirmesi lazım? İktidardan alabileceğini alması lazım. Bu işin raconunda bu var"dedi.

Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ali Çapçı’nın kendisine Şabanözü’nün ihtiyaçlarının giderilmesi için bazı taleplerde bulunduğunu kaydeden Gökçek, gereken desteği vereceğini kaydetti

Alandaki kalabalığın kendisini göremediğini fark eden Gökçek, alanda bulunan bir masanın üzerine çıktı. Gökçek, Şabanözülülerden 1 Haziran seçimleri için partisine destek isterken, kendisini dinlemek için alana gelen bir kadınla pazarlık yaptı. Kendisinden çeşitli isteklerde bulunan kadına Gökçek, "Tamam şimdi pazarlık edelim. Sen oyu toplayacaksın, sandıktan çıkınca belli olur. Sen bana yüzde 80 oy bulacaksın, ben de senin istediklerini buraya yapacağım. Seçilirse sadece yol var, bir de bank var. Onun haricinde park da var. Siz benim yüzümü ak edin, bende sizin yüzünüzü ak edeyim" dedi.

Gökçek’in bu sözleri ise dinleyenleri güldürdü

Gökçek, Şabanözü ilçesine ellerinden geldiği ölçüde destek vereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA