9. Uluslararası Dadaş Film Festivali

Erzurum'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde Yavuz Turgul, Şener Şen ve Halit Akçatepe ile Ertem Eğilmez anısına onur ödülü verildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, festivalin Türk sinemasının endüstrileşmesine sağladığı katkıyla saygıya layık olduğunu söyledi.

Festivalin, Türkiye'nin sinema alanındaki önemli etkinliklerinden birisi olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Bunun Erzurum'un marka değerine ve tanınmışlığına önemli katkısı bulunmaktadır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de festivalin kente olumlu katkılarının olacağını belirterek şunları belirtti:
"Festivali 10| yılında çok daha büyük coşkuyla katılımla aşkla kutlayacağız. Her türlü desteği vereceğim. Bununla ilgili bir komite kurulması gerekiyor. Sanatçı içinde bulunduğu toplumun ortaya çıkardığı değerlerdir. O değerler tabii halktan takdir gördükçe, destek gördükçe, yöneticilerden destek aldıkça onların ümidi oldukça o ülkeye, o topluma kıymet gösterilecektir."
Festival Başkanı Nil Gürpınar ise destek olanlara teşekkür ederek dolu dolu bir festival olacağını söyledi.

- Seksenler dizisi ile Hababam Sınıfı oyuncularına plaket verildi
Törende müzik dinletisinin ardından, Seksenler dizisi ile Hababam Sınıfı oyuncularına plaket ve hediyeler takdim edildi.
Protokol üyeleri, Yavuz Turgul, Şener Şen ve Halit Akçatepe ile Ertem Eğilmez anısına onur ödülü verildi.

Ödülünü almak için sahneye çıkan Akçatepe'yi katılımcılar ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Duygulandığı gözlenen Akçatepe, davetlileri selamlamak için mikrofonu istedi.
Gözyaşlarını tutamayan Akçatepe, "Ağlıyorum. Konuşamayacağım. Hababam Sınıfı, hepinizi selamlıyorum" dedi.

Törenin ardından, fuaye salonunda Vadullah Taş'ın hazırladığı afiş sergisinin açılışı yapıldı.
Kaynak: AA