Ulucanlar Cezaevi Belgeseli Gala Toplantısı Yapıldı

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Ulucanlar Cezaevinin, TRT HD tarafından belgeseli çekildi.

Ulucanlar Cezaevi Belgeseli Gala Toplantısı Yapıldı

1925 yılından 2006 yılına kadar düşünürlerin, gazetecilerin, yazarların, siyasetçilerin ve düşünürlerin kaldığı Ulucanlar Cezaevi belgesel oldu. Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek 2011 yılında müze olarak hizmete açılan Ulucanlar Cezaevi, TRT tarafından belgesel yapıldı. "Ulucanlar Belgeseli", Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirilen Gala Tanıtım Toplantısı ile görücüye çıktı.

Ulucanlar Belgeselinde, Ulucanlar Cezaevinin 81 yıllık geçmişinin olayları ve tanıklarıyla anlatılarak geçmişin doğru okunması ve unutulmamasına amaçlandığı belirtildi.

Ulucanlar Cezaevi Belgeseli için, cezaevinde tutuklu veya hükümlü olarak yatmış, yakınları itibariyle Ulucanların tarihine tanıklık etmiş birçok aydının görüşleri alınarak izleyiciye aktarıldı. Belgesel de röportaj yapılan kişilerden bazıları ise şunlar:
"İdam edilen Fethi Gürcan'ın oğlu Ömer Gürcan, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Esat Bütün, Deniz Gezmiş'in abisi Bora Gezmiş, Ulucanlar eski Hapishane Müdürü Vehbi Camgöz."
Kaynak: İHA