Sivaslı Çilek Festivali Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sivaslı'da 28. kez düzenlenecek olan Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali Tanıtım toplantısı yapıldı.

Has Bahçe Polis Evi'nde düzenlenen toplantıda festival programı ile ilgili bilgi veren Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, festival açılışının bu yıl ilk kez Uşak kent merkezinde yapacaklarını söyledi.

Renkli bir festival programı hazırladıklarını, festivale katılımı artırmak istediklerini ifade eden Sazlıgöl, 30 Mayıs günü Uşak Belediyesi önünde yapılacak açılış kortej yürüyüşünün ardından yerel sanatçıların katılacağı konserlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Festivalde, fotoğraf sergisi, motokros yarışı, cirit gösterisi, defile, çilek pasta yarışması gibi etkinliklerin yanı sıra Onur Akın, Mustafa Keser ve Sevinç Akkaya'nın konserlerinin olacağını bildiren Sazlıgöl şunları söyledi:
"İlçede çilek üretimi giderek azalıyor. Festival ile çileğe olan ilginin artmasını ümit ediyoruz. Festivalde Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenlerin yakınları için yardım standı oluşturulacak. Festival 1 Haziran'da sona erecek."
Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli ise 1970'li yılların başında Çilek üretiminin başladığı ilçede son yıllarda üreticilerin başka ürünlere yöneldiğini belirterek, "Bu yıl bin dekar tarım arazisinde çilek ekimi yapıldı. Yaklaşık 2 bin ton çilek üretilecek ilçede üretimi artırmak için proje geliştirdik. Çok lezzetli olan Sivaslı çileğiyle ilgili pazarlama sorunu var" dedi.

Toplantıda daha sonra festival maskotu Çilek Adam tanıtıldı.

Kaynak: AA