Sinop Orman İşletme Müdürü Orhan'a Plaket

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, Gerze Devlet Hastanesi çevre düzenlemesine verdiği destekten dolayı Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan'a plaket takdim etti.

Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, hastanenin çevre düzenlemesinde 10 dönümün üzerindeki boş alana yaklaşık bin fidan ve bitki dikimi yapıldığını söyledi.

Terkan, "Amacımız hastanemizin içi gibi çevresini de layık olduğu seviyeye ulaştırmaktır. Başhekimlik olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Sinop Orman İşletme Müdürü Orhan, Sinop Orman İşletme Müdürlüğü olarak çevre ve ağaçlandırma konusunda her zaman kamu kurum ve kuruluşların yanında olduklarını belirtti.

Orhan, "İşletme Müdürlüğü olarak 35 okulumuzda bahçe düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yaptık ve bunu bir görev olarak değil temiz bir doğa ve çevremize yeşilimize önem verdiğimiz için yaptık. Sinop yüzde 60 oranında ormanla kaplı. Sinop İşletme Müdürlüğü olarak biz yine de 3-4 ilçemizde yaklaşık 3 bin dönüm boş alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Gerek ağaç dikiminde gerekse de çevre düzenlemeleri esnasında Toplum Yararına Çalışma Programından karşılanan personelimizin bize büyük katkıları oluyor. Ağaçlandırma çalışması yaptığımız noktalarda belirli periyotlarda kontroller yapıyoruz, tutmayan veya zarar gören fidanlarımızı kontrol ediyor ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz" diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak ise şunları dile getirdi:
"Gerek Gerze Devlet Hastanesine gerekse de diğer hastanelerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı işletme müdürümüze plaket vererek bir anı oluşmasını arzu ettik. Biz kaynaklarımızı birleştirerek daha güzel hizmet vermeye çalışıyoruz. Amacımız bizden sonrakilerin de bu hizmetleri daha ileri taşımalarıdır. Şu an ülkemizde sağlık alanında güzel atılımlar yapılmaktadır. Bunlardan biri de gerek finans, gerek enerji, gerekse de kapasiteyi ve sirkülasyonu daha verimli kullanmaktır."
Konuşmaların ardından Çolak, Gerze Devlet Hastanesi çevre düzenlemesine verdiği destekten dolayı Sinop Orman İşletme Müdürü Orhan'a plaket sundu.
Kaynak: AA