Altındağ’ın Altın Ellerinin Yılsonu Sergisi Başladı

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi’nin yılsonu sergileri başladı.

Altındağ’ın Altın Ellerinin Yılsonu Sergisi Başladı
Altındağlı kadınlar, yıl boyunca kurslardan öğrendikleri bilgi birikimini sergilere yansıttı. Yeteneklerini yılsonu sergilerinde ortaya koyan Altındağ’ın altın elli kadınlarının, el emeği göz nuru eserleribüyük beğeni topladı. Tüm merkezlerde aynı anda açılan yılsonu sergileri, Mayıs ayı sonuna kadar açık kalacak.
YILDIZ GİBİ PARLIYORLAR
Altındağlı kadınlar, yıl boyunca katıldıkları kurslarda bilgi sahibi oldu ve öğrendiklerini yılsonu sergileriyle hayata geçirdi. Sergidedeğişik branşlardan çok sayıda eserle karşılaşmak mümkün…Sabun, tel kırma, el nakışı, el örgüsü, kurdele, şiş dantel, takı ve mefruşat çalışmaları bunlardan sadece birkaçı. Altındağlı kadınlar, açtıkları sergilerle hem özgüven kazanıyor hem de kendi ayakları üzerinde durabilmenin gururunu yaşıyor.

“VEYSEL TİRYAKİ’NİN KATKILARINI GÖZ ARDI EDEMEYİZ.”
Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Şule Yerli, Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi sayesinde giderek daha sosyal ve daha bilinçli bir hale geldiklerinin altını çizdi. Yerli, Altındağ’da birçok yetenekli kadın olduğuna dikkat çekerek “Yılsonu sergileri bu durumun bir örneği…” dedi.

“Altındağlı kadınların gelişiminde Başkan Tiryaki’nin katkıları asla göz ardı edilemez.” diyen Yerli,Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi sayesinde iyi arkadaşlıklar edindiğini belirterek burada bir aile havası yakaladıklarını ifade etti.

Bir diğer kursiyer Müzeyyen Çetin ise Altındağlı kadınların 10 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında çok fark olduğunu sözlerine ekleyerek “Eskiden kadınlar dışarı çıkmazdı. Günün büyük bir bölümünü evde oturarak geçirirlerdi. Uğraşacak hiçbir şeyleri yoktu. Dört duvar arasına kapanıp kalırlardı. Fakat şimdi öyle değil. Kültür gezilerine katılıyoruz, el becerilerimizi geliştiriyoruz, çok sayıda etkinliğe katılıyoruz… Tüm bunlar Veysel Tiryaki ile gerçekleşti. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi

Kaynak: İHA