Akü Dazkırı Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dazkırı Meslek Yüksekokulu 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Yüksekokul bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan, AKÜ Dazkırı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. İsmail Zorluer, okulun AKÜ bünyesinde bugüne kadar elektrik bölümünden 95, muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünden 93 olmak üzere toplam 188 mezun verdiğini ifade etti.

Mezun öğrencilerin sayısına yenilerinin eklendiğini dile getiren Zorluer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mezunlarımız, Dikey Geçiş Sınavıyla fakültelerde, lisans eğitimine devam edebildikleri gibi kamu kuruluşlarında veya özel sektörde çalışarak hayata atılmaktadırlar. Geçen yıl elektrik bölümümüzden mezun olan 4 öğrencimiz, Dikey Geçiş Sınavı sonunda elektrik-elektronik mühendisliğinde lisans eğitimlerine başlamışlardır. Daha önceki yıllarda da muhasebe ve vergi uygulamaları bölümümüzden toplam 8 öğrenci, elektrik bölümümüzden toplam 2 öğrenci bu sınavda başarılı olarak lisans eğitimine geçiş yapmışlardır."
Öğrencilerin eğitimleri sırasında da başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Zorluer, çeşitli kongrelerde ödüller aldığını sözlerine ekledi.
Törene, Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, daire müdüleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA