Türkoğlu'nda, 'Kitap Kumbarası Projesi'

Türkoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla "Kitap Kumbarası Projesi" hazırladı.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, yaptığı açıklamada, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için okul aile birliği ile ortak bir proje düzenlediklerini söyledi.

Kurumca uygulanan "Okulum ve Ailem Elele Projesi" ile öğretmenlerin, aileleri ziyaret ederek çocuklarıyla birlikte günde en az 40 dakika kitap okumaları tavsiyesinde bulunduğunu dile getiren Kuyubaşıoğlu, şunları kaydetti:
"Kitap Kumbarası Projesi de bunun devamı niteliğinde. Kampanya kapsamında toplanan kitapların bir kısmı öncelikli olarak okul kütüphanesinde, diğerleri ise Kaymakamlığımızın 'Her Köye Bir Kütüphane Projesi' çerçevesinde oluşturulan kütüphanelerde değerlendirilecek."
Hazırlanan projelerle öğrencilerin hem okuma, hem de paylaşma alışanlığı edineceğine vurgulayan Kuyubaşıoğlu, müdürlük olarak geleceğin teminatı olan çocuklar için yapılan her türlü etkinliği desteklediklerini kaydetti.

Kuyubaşıoğlu, Kılılı Şehit Şeref Ortaokulu öğrencileri tarafından projeye 350 kitap bağışında bulunulduğunu, gelen kitapların da ihtiyacı olan okullara gönderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA