Şehit Gün Sazak Mezarı Başında Anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir Odunpazarı İlçe Teşkilatı ve Mihalıççık İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği anma töreninde, MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu 27 Mayıs 1980 yılında şehit düşen Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak mezarı başında anıldı.

Şehit Gün Sazak Mezarı Başında Anıldı

Törene, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, MHP. Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür, MHP Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Melek Öngül ve çok sayıda partili vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim’in arkasından konuşma yapan MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, bugün, kabrinde ve manevi huzurunda ziyaretine geldikleri rahmetli Gün Sazak beyi ve bu dava uğruna hayatlarını kaybetmiş ülkücü şehitleri anma günü olduğunu ifade ederek, "Dürüst ve ilkeli bir devlet adamının nasıl olması gerektiğini dosta ve düşmana ispat ederek, davamızın namus, ahlak simgesi haline gelen merhum Sazak Bey'i ve şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Türk milletinin birliğine, ebedi varlığına ve devamlılığına tam bir imanla bağlı olan bütün ülkücü neferlerinin abideleşmiş muhteşem mücadelelerini saygıyla hatırlıyoruz. İnanıyorum ki karanlık bir dönemin aydınlık ve tertemiz bir tarafını temsil eden, başta merhum Gün Sazak bey olmak üzere şehitlik mertebesine yükselmiş ülküdaşlarımız, sevdalısı oldukları Türk milletinin vicdanında ve gönlünde ilelebet yaşayacaklardır. Canlarını aziz milletimizin dirliği ve huzuru için feda eden kahramanlarımızın yaşam mücadeleleri ve hatıraları önümüzü aydınlatmaya mutlaka devam edecektir" dedi.

Şehadetinin üzerinden 34 yıl geçen Gün Sazak Bey'in gerek devlet ve siyaset hayatındaki ayrıcalıklı yerinin gerekse özel hayatındaki sadeliğinin herkes tarafından halen takdir edildiğini ifade eden Ulucan, bu yönüyle Gün Sazak'ın, ülkü sevdalısının, bir millet aşığının nasıl olması ve yaşaması gerektiği konusunda örnek olduğu gibi bir faninin yıllarca sevenlerinin yüreğinde yaşamaya devam etmesinin manevi sırrını da herkese gösterdiğini kaydetti.

Ulucan, “Geleceğe doğru yol alırken bizi bugün var eden ve yolculuğumuza anlam katan, geçmişimizi önümüze rehber olarak koyan, siyasi çizgisinde kırılma olmadan ilerleyen bir anlayışın savunucularıyız. Bu itibarla vatanımızın, milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden merhum Gün Sazak Bey'in ilkeleri ve şehitlerimizin anıları yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak. Sazak köyünden yükselen manevi sorumluluk bundan sonra da mücadelemize güç katacaktır"dedi.

İlçe Başkanı Serdar Ulucan ve beraberindeki heyet, Sazak köyü camisinde okunan Mevlid-i Şerif'in sonrasında Sazak köyünde yaşayan vatandaşlarla sohbet edip pilav ikramında bulundu.
Kaynak: İHA