Dünyanın beklediği seçimde ilk sonuç!

Ukrayna'daki devlet başkanlığı seçimlerinde, sandıklardan alınan ilk sonuçlara göre, milyarder işadamı Petr Poroşenko yüzde 55,9 oyla ilk sırada bulunuyor.

Dünyanın beklediği seçimde ilk sonuç!
Yerel saatle 08.00'da başlayan oy verme işlemi, akşam 20.00'da sona ererken, Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü ve Razumkov Merkezi'nden açıklanan ilk sandık çıkış sonuçlarına göre Poroşenko, seçimleri yüzde 55,9'luk oranla önde götürüyor. İkinci sırada yüzde 12,9 oranla Yulia Timoşenko yer alıyor.

Rakamlarla seçim

Üç bin 500'den fazla uluslararası gözlemcinin takip ettiği seçimlerin güvenliği yaklaşık 90 bin güvenlik görevlisi tarafından sağlandı.

Tek taraflı olarak Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'ya katılma kararı alan ve bir milyon 810 bin 644 seçmenin bulunduğu "Kırım Özerk Cumhuriyeti"nde Tatarlar, Kiev yönetiminin kontrolündeki Herson bölgesinde sandık başına gitti.

Rusya yanlılarının kontrolünde olan ve 3 milyon 289 bin 616 seçmenin bulunduğu Donetsk'te ise 22 seçim bölgesiden sadece birkaçında oy verme işlemi gerçekleştirilebildi. Benzer bir durum 1 milyon 771 bin 873 seçmenin bulunduğu Lugansk vilayetinde de yaşandı. Lugansk'taki 12 seçim bölgesinden sadece ikisinde seçmenler oy kullanabildi.

Kesin sonuçların pazartesi sabahı açıklanması beklenirken, herhangi bir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, 15 Haziran'da ikinci tur yapılacak.