Türkiye’nin İlk 'Menopoz Okulu” Altındağ’da

Altındağ Belediyesi tarafından Altındağlı kadınlar için “Menopoz Okulu” açıldı.

Türkiye’nin İlk 'Menopoz Okulu” Altındağ’da

Ankara Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi işbirliğinde Ankara Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğr. Gör. İlknur Gönenç’in koordinatörlüğünde ilk olarak Aydınlıkevler Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’nde açılan Menopoz Okulu Altındağlı kadınlardan büyük ilgi gördü.

Beş hafta süren Menopoz Okulu programında, kadın iç ve dış üreme organları, üreme fizyolojisi, menopoz, menopoz dönemi ve menopoz yaşını etkileyen faktörler, kanama bozuklukları, menopoz döneminin evreleri ve özellikleri gibi konularda eğitimler veriliyor. Programın son haftasında ise programa katılan üyelerin bel, kilo, bel çevresi ve kol çevresi ölçümleri yapılarak obezite taraması yapılıyor.

Menopoz süreci ve kadın sağlığı ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği programda, Altındağlı kadınların her konuda olduğu gibi menopoz konusunda da bilinçlenmesi amaçlanıyor. 5 hafta süren eğitim programını tamamlayan Altındağlı kadınlar, program sonunda sertifika almaya hak kazanıyor.

“ALTINDAĞLI KADINLARIN İLGİSİ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, düzenledikleri eğitim programlarına Altındağlı kadınların gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını ve eğitim programlarının kapsamını her geçen gün daha da genişlettiklerini söyledi.

“Altındağlı kadınların her konuda bilgi sahibi olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Tiryaki, Altındağ’ın her geçen gün daha da ilerliyor ve gelişiyor olmasında Altındağlı kadınların çok büyük önemi olduğunu bir kez daha vurguladı. Altındağlı kadınların eğitimine büyük önem verdiklerinin altını her fırsatta çizen Tiryaki, “Açtığımız Gebelik Okulu ve Menopoz Okulu sayesinde Altındağlı kadınların hayatlarının her döneminde bilinçli ve sağlıklı olmalarını amaçlıyoruz” dedi

Kaynak: İHA